Започнаха проверки на колите с немски номера

1
Става въпрос за хиляди автомобили с номера от малки германски градове, добили популярност като автомобили с "SHA регистрация"
Става въпрос за хиляди автомобили с номера от малки германски градове, добили популярност като автомобили с "SHA регистрация"

Данъчните ще проверят дали официалните доходи на хората, които карат луксозни автомобили с германски номера, им позволяват такива големи разходи.

Акцията вече стартира, като ревизорите на НАП София проверяват дейността на двете германски дружества, които отдават под наем автомобили от висок ценови клас на български юридически и физически лица, пише Стандарт нюз.

Тези фирми са регистрирани в Германия, но са собственост на българи. Данъчните изследват къде е реалното място на стопанска дейност на тези дружества и дали не трябва да се регистрират по ДДС и съответно да плащат данък в България. Освен това се проверява дали отдаването под наем и упълномощаването на водачи на лимузините не е всъщност прикрито прехвърляне на собственост на автомобилите с цел избягване на плащането на данъци и други такси.

Става въпрос за хиляди автомобили с номера от малки германски градове, добили популярност като автомобили с "SHA регистрация". Това са луксозни коли като например Ауди А8 или автомобили от S-класата на Мерцедес.

Данъчните ще проверят и българските фирми наематели, както и хората, упълномощени да управляват луксозните коли. Целта е да се види дали легалните им доходи им позволяват да карат такива скъпи автомобили. Много от хората с коли с германски номера не ги регистрират в България не за да спестят данъци, а именно за да остават в страни от полезрението на данъчните.

За да установят дали става въпрос за схеми за данъчни измами, българските данъчни ще потърсят помощта и на германските си колеги чрез общата европейска система за обмен на информация по ДДС и чрез други начини за административно сътрудничество.

Източник: Стандарт нюз
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари