Започна конкурсът „Посланик на свободния дух в моето училище“

0
Учениците в Русенско могат да номинират свои преподаватели за званието „Посланик на свободния дух“
Учениците в Русенско могат да номинират свои преподаватели за званието „Посланик на свободния дух“ Снимка: Община Русе / архив

Учениците в Русенско могат да номинират свои преподаватели за званието „Посланик на свободния дух“

За десета поредна година Фондация „Русе – град на свободния дух“ обявява конкурс за учители „Посланик на свободния дух в моето училище“.

Инициативата е посветена на Деня на народните будители.

Конкурсът дава възможност на ученици от всички училища на територията на Община Русе да номинират свой преподавател, който е достоен да бъде отличен със званието „Посланик на свободния дух“.

Това може да е учителят, който им помага да научават все нови и нови неща, да развиват своите дарби и умения, да изразяват гражданската си позиция и да бъдат отговорни. Преподавателят, който ги вдъхновява и насърчава да преследват мечтите си. Човекът, който ги води по пътя към успеха и ги подготвя за всички предизвикателства и трудности, които ще срещнат в живота.

Учителите могат да бъдат номинирани чрез кратко видео от един ученик, от група ученици или от цял клас. Видео материалът може да бъде заснет както с камера, така и с мобилен телефон. Нужно е номинацията да съдържа отговор на въпроса, защо номинираният заслужава званието “Посланик на свободния дух”? Изискването е предложението да бъде добре аргументирано и да включва следната информация:

• име на номинирания учител;

• училище;

• предмет/и, по който/които преподава;

• име на номиниращия (име/клас/училище);

• професионални постижения на номинирания учител;

Предложенията могат да се изпращат от 20 септември до 28 октомври 2023 година на е-mail [email protected] или на електронен носител в офиса на Фондацията – гр. Русе, бул. „Ген. Скобелев“ №45, ет. 3.

Наградените в предходни издания на конкурса преподаватели, няма да бъдат включени в класирането. Наградите ще бъдат връчени през месец ноември 2023 г.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари