Заместник - кмет: Конструкцията на кръговото е в отлично състояние

2
Магдалина Илиева успокои русенци относно пукнатините на съоръжението и заяви, че има нужда само от козметичен ремонт
Магдалина Илиева успокои русенци относно пукнатините на съоръжението и заяви, че има нужда само от козметичен ремонт Видео: БНТ

Пукнатини се отвориха по стените на основната конструкция на популярното в Русе Кръгово кръстовище.

Съоръжението беше изградено преди четири години за около 9 милиона лева, за да облекчи трафика в тази невралгична точка на града, но вече се нуждае от сериозно укрепване, информира БНТ.

Кръговото кръстовище беше пуснато в средата на декември 2015 г. Ускореното строителство, заради официалното откриване, се извърши в студените дни. И досега има неизмазани участъци – таваните на тунелите са само на бетон. Първите пропуквания се появиха година по-късно. Коя е причината за лошото състояние на подлеза и какви мерки ще предприеме новото общинско ръководство?

Магдалина Илиева, заместник-кмет по строителството в Русе: Вчера комисията приключи работата си. Тя направи изводи, че конструкцията на кръговото е в отлично експлоатационно състояние. По стените не са извършвани довършителни работи. Бетонът, който се вижда, е видим бетон. Тези пукнатини, които виждате, това са дилатационните фуги, които е нормално вследствие на температурни свивания и разширения да се отворят. Няма влияние на това, че бетоновите елементи са изграждани в студените месеци, защото е влаган бетон с противозамръзващи добавки.

Деформацията по стените притеснява русенци, които всеки ден минават през подлеза.

Магдалина Илиева каза, че подлезът на кръговото кръстовище има нужда от козметичен ремонт. Относно отстраняването на други дефекти като отронени стъпала, пукнатини по мазилката - те ще бъдат отстранени за сметка на изпълнителя в гаранционния срок.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Добре, че наближава Великден, че и аз да чукна нещо...

Харесай Дунавмост във Фейсбук