Незаконно отводняване било причината за наводняването на улица “Потсдам“

2
Правят спешен ремонт на булевард "Липник"
Правят спешен ремонт на булевард "Липник" Видео: Русе Медиа

Незаконно отводняване на терените, които се намират на стоковото тържище „Плодекс“, е причина за наводняването на ул.“Потсдам“ в Русе.

Това съобщи зам.-кметът по устройство на територията Магдалина Илиева, предава Русе Медиа. Вместо да има изградена система за отводняване, водата при дъжд се излиза през една тръба на пътното платно.

Това е недопустимо. Всеки частен терен трябва с проект да бъде отводнен в съответното канално отклонение. Дали сме предписание до края на месеца собствениците да решат проблема, в противен случай следват административни мерки“, заяви Илиева. Подобно предписание е дадено и на автомивката срещу зеленчуковата борса. категорична бе Илиева. Самият проект на ул.“Потсдам“ е изпълнен както трябва и проблемът с наводняването му е по чужда вина.

Общината е изготвила идеен проект за отводняването на кръговото кръстовище около Дунав мост в участъка от Сръбчето. Тъй като пътят е собственост на АПИ, администрацията е готова да им предостави проекта, за да се изпълни от държавата.

На бул. „Липник“ пред  HomeMax проблемът ще бъде решен, като в северното платно се направи спешен ремонт на булеварда. По проект това трябваше да се случи по-късно. Проблем там са шахтите, които се задръстват с неприбраната окосена трева, но ще се обърне внимание на фирмата, която има ангажимент за това.

Магдалина Илиева обърна внимание и върху факта, че проливните дъждове са с голяма интензивност и за кратко време пада голямо количество вода. Отводнителната система отговаря на изискванията, включително и с дебит от 30 % резерв, но не може да поеме толкова дъжд наведнъж. Водата обаче се оттича бързо след спирането на валежа, което означава, че системата е добра, тъй като в други населени места езерата остават дълго време.

Там, където има проблеми по вече изпълнени обекти в гаранция, са сигнализирани изпълнителите, които ще отстранят дефектите за своя сметка.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари