Замърсяване и шум в малките часове на деня

4
Каква е ролята на Общинска полиция, пита русенец в социалните мрежи
Каква е ролята на Общинска полиция, пита русенец в социалните мрежи Снимка: Община Русе

Каква е ролята на Общинска полиция, пита русенец в социалните мрежи

Русенец, пожелал анонимност споделя проблеми със замърсяването в града и нощния шум. В групата Писмо до кмета на Русе, той задава 4 въпроса:

дравейте! Явно е, че в целия град около детски площадки и градски градинки боклука надвишава количествата си спрямо поставените кошчета. Боклуците се трупат за часове, нито фирмите, нито родителите могат да смогнат да почистват след недобросъвестните граждани. В тази насока искам да поставя няколко въпроса, тъй като мрежата ще продължава да се залива от неприятни снимки и сигнали още дълго време.

1. Обмисля ли общината закупуването на големи кошове за боклук и поставянето по няколко такива в близост до всяка площадка и градинка? Видимо е, че повечето площадки разчитат на по 2 малки кошчета, които преливат за часове. Как мисли общината да се справи с този проблем?

2. Каква ще е ролята на новоназначената Общинска полиция относно замърсяването и вдигането на шум в малките часове? Какви правомощия ще имат? Моля телефони за контакт с тях ! Ще налагат ли глоби за замърсяването на тревните площи и какви ще са те? Имаме пресен пример от гр. Враца, където полагат и обществено полезен труд или поне почистват след себе си.

3. Мисли ли се по въпроса за поставяне на камери и повече осветление в проблемните зони/големи детски площадки и градинки/, където се подават сигнали за шум, вандалства и замърсяване!

4. Можем ли да очакваме резултати още това лято?"

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 10
    5
    Песимист
    Много удачни въпроси и наболели проблеми в коментарите,но мисля до местните избори, решение няма да има.Както по жалбите до Община Русе.Общинския екип,най вероятно иска да се хареса на русенци,като толерантен.Аргумент:виждам препускащи тротинеткажии по площада пред Съда и страховите КООРС.Питам ги,защо не реагират на нарушенията.Отговора беше:кмета каза да не ги закачаме и си помъкнаха тежките чантички...
  • 14
    4
    Няма край
    Докато не сме смени общинското ръководство така ще бъде. И да се жалвате няма смисъл. Ефекта е същият какъвто преди да се жалвате. Ако изобщо ти отговоорят на сигналите, то е след месеци и ти пишат че всичко е наред общо взет да си гледаш работата. За радост не остана много до изборите
  • 19
    3
    Жертва, една от многото
    И като става дума за шум, кой ще изчисли каква част от жителите на града ни сме тормозени всяка нощ от сметосъбиращата фирма Нелсен, която има договор с Общината? Всяка нощ, към 3 - 4, най-късно 5 часа сутринта, адските им машини вият пред отворените ни прозорци, котейнерите се блъскат по 4-5 пъти, докато се изпразнят, и така до следващия контейнер на следващия ъгъл. И така цяла нощ, ако щеш спи. Доколкото знам, този кошмар е из целия град. Оправданието е, че тогава нямало трафик, да не се пречело. Що, вечер в 8-9-10 часа има ли? Докога с този тормоз и гавра с всички ни?!!! Пак подчертавам - трагичната фирма Нелсен има договор с Общината, а общината - не сме ли ние???
  • 29
    2
    Калоян
    Те шума от моторите рендосващи по цели нощи големите булеварди не могат да решат.... май ще се окаже, че за да станеш Катаджия, първото условие е да си глух
  • 33
    1
    ВЪПРОСИ ДО МВР И КМЕТ
    1.Колко съставени акт-а има за празнична заря без издадено разрешение от Община Русе ? Отговор: Нито един. 2.Колко съставени АКТ-а има за нарушаване на нощната тишина в кварталите от празнуващи етноси по три дена или по една седмица по поводи и без поводи вкарали музикални уредби в действие с мощност от 1/2 kw. до 5 КW.( 5000 ) ОТГОВОР: НИТО ЕДИН 3.КОЛКО СПРЕНИ МПС И ППС има за превишаване нивата на шум в следствие незаконосъобразни промени по газоотвеждащата система за изгорели газове извън стандарт заложен от производител и БДС? ОТГОВОР; НИТО ЕДИН 4.КОЛКО ДОКЛАДНИ ЗАПИСКИ ИМА УВЕДОМИТЕЛНИ ОТ ПАТРУЛНИ ПОЛИЦАЙ,РАЙОННИ ИНСПЕКТОРИ И СЛУЖИТЕЛИ НА КАТ КАКТО И ОТ РЪКОВОДСТВОТО НА МВР РУСЕ ДО ОБЩИНАТА И НУЖНАТА АГЕНЦИЯ ЗА ДУПКИ НА ШОСЕТО,ЛИПСВАЩИ ЗНАЦИ,ОБРАСЛИ МЕСТА ОКОЛО ШОСЕ ЗАКРИВАЩИ ЗНАЦИ И т.н. и т.н. от 1990 година до сега? ОТГОВОР : МАЙ НИТО ЕДИН,НО МОЖЕ И ДА ИМА НЯКОЙ И ДРУГ СЛУЧАЙНО,НО НЕ ПОВЕЧЕ ОТ 10 БРОЯ СИГУРНО. 5.КОЛКО ПРОМЕНИ ИМАШЕ В МВР, ОБЩИНА РУСЕ,ПРОКУРАТУРА,ДАИ,РИОСВ и т.н. ОТГОВОР: КОЛКОТО СИ ИСКАТЕ,ПРЕЗ ДЕН ,ПРЕЗ ДВА И ЕФЕКТ НИКАКЪВ ЗА 30 ГОДИНИ. 6. ЗА ЧИЙ СА НИ ТОГАВА ТЕЗИ ПЛАШИПУТАРНИЦИ? И КАКВА Е ПОЛЗАТА ОТ ТЯХ ОСВЕН ДА СЪБИРАТ ТАКСИ,ГЛОБИ И ДА СЕ ШЛЯЙКАТ?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари