Заложническата драма в Дрезден приключи, похитителят почина от раните си

0
Полицията освободи заложниците - жена и дете
Полицията освободи заложниците - жена и дете Снимка: БГНЕС

Полицията освободи заложниците - жена и дете

40-годишният германец, който държеше заложници в аптека в центъра на Дрезден, е починал от раните си, които е получил при задържането си, съобщи "Билд", цитиран от вестник СЕГА.

Заложниците са в добро здравословно състояние и освободени. Преди да вземе заложници - жена и дете, мъжът е убил 70-годишната си майка в жилището им в дрезденски квартал. След това атакува радио "Дрезден", а после се барикадира в аптека в търговски комплекс в центъра на града, съобщи местната полиция.

Голям район около Алтмаркт-Галери бе затворен няколко часа, включително коледният базар. Полицията призоваваше гражданите да не посещават района. Жената и детето са невредими. В 12:30 местно време заложническата драма приключи след намесата на специалните сили.

Мъжът е стрелял и в радио "Дрезден" в район Амонхоф. Не е успял да влезе в радиото, сътрудниците на радиото извикали полиция и той избягал. Мениджърът на станцията Тино Утаси каза пред Bild: „За щастие, всички служители успяха да стигнат до безопасно място.“. С кола стрелецът продължил към центъра на града, нахлул в търговски център и се барикадирал в задната стая на местна аптека и взел заложници.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари