Похитителят в Дрезден е убил майка си

2
40-годишният мъж е ранен и задържан
40-годишният мъж е ранен и задържан Снимка: Jörg Schurig/dpa ZB/picture alliance

Полицията успя да го обезвреди

Истинска филмова драма се разигра днес в центъра на Дрезден, където 40-годишен мъж взе заложници в централния търговски център, но полицията успя да ги освободи и да задържи нападателя.

Малко преди обяд днес в центъра на Дрезден мъж на 40 години, германец, вероятно с психически проблеми, атакува първо радио Дрезден с оръжие, а след това взе заложници в централния търговски център. След близо час обсада, полицията успя да атакува и да освободи невредими заложниците. Похитителят е ранен и задържан, информира БНР.

Според информация на властите преди това мъжът е убил 62-годишната си майка. Тялото ѝ е намерено в апартамента ѝ.

Мъжът се е опитал да нахлуе въоръжен в местна радиостанция, но работещите там успели да се скрият и никой не е пострадал.

Според говорителя на полицията предполагаемият извършител е искал да се свърже с пресата, след като е убил майка си. Предполага се, че с това намерение той е нахлул в радиостанцията.

След това извършителят нахлува в шопинг-центъра Altmarktgalerie и взима двама заложници.

В събота сутринта полицията помоли хората в Дрезден да избягват района около търговския център. Популярният коледен пазар "Щрицелмаркт" също остава затворен.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 7
    1
    Даммм, това са
    €вроатлантически ценности в приказния €С!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари