Заловиха 21 пияни шофьори за ден

0
Проверени са 1807 МПС от органите на КАТ
Проверени са 1807 МПС от органите на КАТ Снимка: МВР

Проверени са 1807 МПС от органите на КАТ

7675 моторни превозни средства са проверени в рамките на разпоредената специализирана полицейска операция за спазване на Закона за движението по пътищата. Извършен е контрол на 9767 водачи и пътници. Съставени са 1895 фиша и 436 акта за установени административни нарушения. Акцент в акцията е недопускане на управление от водачи, употребили алкохол, наркотични вещества и/или техни аналози, както и управление на МПС от неправоспособни шофьори. В рамките на изминалия ден са установени общо 21 водачи, качили се зад волана след употреба на алкохол - 10 от тях са шофирали след употреба на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, и 11 - с над 1,2 на 1000, двама са отказали тестване. Под въздействие на наркотични вещества или техни аналози са засечени да шофират 8 водачи, а двама са отказали тестване.

От обобщените данни по метода „линеен контрол“ са проверени 1807 МПС и 2113 водачи и пътници; за констатирани нарушения са съставени 526 фиша и 70 АУАН. Установени са двама водачи да шофират след употреба на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, а един - под въздействието на наркотични вещества или техните аналози.

Данните са междинни и в тях са включени резултати, обобщени към 16:00 часа.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    3
    Наркоман
    Значи наркомани проверяват наркомани. Направо е жив телешки език тая проверка. Веднага надтещтна проверка и на полицая с този Драг тест. На място и веднага.
  • 0
    2
    Линеен контрол
    Процентите на положителните проби сред полицаите ще са повече, но дали защото са консумирали, или защото тестовете реагират на всякакви лекарства - тоя въпрос е предмет на спор. Но за да не иска болшенството от полицаите да бъде тествано - значи има нещо гнило в цялата работа
  • 0
    1
    Нелинеен контрол
    Полицаите тествани ли са за наркотици? Имам съмнение, че 5% от полицаите ще дадат положителен тест за наркотици.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Кое за жените шофьори е най-неприятното при паркиране?
- Свидетелите!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари