Загиналият в катастрофа футболист мразел автомобилите

0
Ангел Радков-Чико до последните си минути играеше футбол на терена
Ангел Радков-Чико до последните си минути играеше футбол на терена

"Ще играя футбол до 100 години!" Това заяви в последното си интервю най-възрастният футболист у нас - Ангел Радков-Чико от мездренското село Дърманци.

Той така и няма да дочака тази възраст. 63-годишният мъж загина на място при зловеща катастрофа на пътя между селата Ребърково и Люти дол. Освен него смъртта си в мелето намери 3-годишното му внуче, а други две - на 6 и 7 годинки, се борят за живота си в много тежко състояние в "Пирогов".

Бате Чико е бивш футболист на "Скала" (Зверино), "Локомотив" (Мездра) и "Ботев" (Враца), а до последно продължаваше кариерата си на терена в областната врачанска група. Пред "България Днес" Радков казва, че никога не е обичал автомобилите. Сякаш вътрешно е предусещал фаталния край на живота си. Той бе истински пример за това как може да се живее здравословно.

"Всеки ден правя кросове по 10 или 20 километра. Задължително избирам да бягам на чисто място. По асфалт не тичам никога заради мръсотията от автомобилите", са последните думи на бате Чико. Той бе легенда и твърд титуляр дори и на тази си възраст в отбора на "Околчица" (Моравица).

"През живота си не съм близвал алкохол, даже и бира не пия. Кафе също. Най-вредни от всичко са цигарите, не съм пушил никога. Ям само натурални и домашни храни. Пия прясно мляко, квася си сирене, бера си билки, плодове и зеленчуци", разкриваше своята философия за живота бате Чико, преди да намери гибелта си на пътя.

"Човешкият организъм е страхотен компютър. Той е направен за много по-дълъг живот, но ние, хората, не живеем правилно и се самоунищожаваме", мъдро заключва Радков още преди да знае за черната съдба, която ще го застигне по-късно.

Футболистът загина на едно от най-черните места по родните пътища. Разклонът при село Ребърково се прочу като "турския завой". Както на пътя Русе-Бяла, така и там през няколко дни стават тежки катастрофи, много от които с фатални последици.

Източник: България Днес
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари