С 215 км/ч е летяла колата убила Ники

0

Бейтула Исмаил, който на магистрала „Хемус” причини смъртта на 23-годишния футболист Никола Терзиев, е управлявал своя „Фолксваген Голф” с 215 км/ ч, като преди удара с колата на жертвата е успял да намали скоростта до 145 км/ч.

Автомобилът му е имал конструктивни изменения на двигателната част, става ясно от обвинителния акт срещу него, внесен от Окръжната прокуратура във Варна, предаде Дарик.

Тежкият инцидент стана на 28 август около 22:30 ч. на аутобана в посока към морската столица. Работещият в пицария Никола имал доставка в бизнеспарк „Варна“ и се прибирал със служебния автомобил „Шевролет спарк“. Зад него в дясната лента за движение имало други три автомобила.

28-годишният Бейтула пътувал в лявата скоростна лента и предприел изпреварване на колоната от автомобили, пресветвайки с фаровете, за да му дадат предимство. Той се е движил с 215 км/час при разрешена в този участък скорост от 80 км/ч.

Бейтула застигнал колата на Никола, а високата скорост не му позволила да владее автомобила си и той започнал да навлиза в дясната лента. Опитал да намали и успял да достигне до 145 км/ч.  Ударил с предната дясна част „Шевролет”-а и продължил движението си напред и вдясно. От удара успял да изблъска колата на Никола, която разкъсала металната мантинела, преобърнала се и паднала по таван на пътното платно.

Никола е починал на място, а според съдебно-медицинската експертиза смъртта му е настъпила от тежка комбинирана травма на гръден кош, корем, глава, с разкъсване на белите дробове, сърцето, черния дроб и слезката, съобщават от пресслужбата на Апелативна прокуратура Варна.

Не са установени наличие на алкохол или наркотици в кръвта на подсъдимия и жертвата.

Подсъдимият Бейтула, който е родом от Дулово, вече е осъждан за причиняване на смърт по непредпазливост . През 2010 г. той е ударил жена на пешеходна пътека, която е починала по-късно. Тогава е подписал споразумение с прокуратурата за условна присъда 1 година и 6 месеца, отложени с 3-годишен изпитателен срок. Реабилитацията му е настъпила през февруари 2014 година, а след няколко месеца Исмаил е санкциониран за движение с превишена скорост и без свидетелство за управление.

Предстои делото срещу Бейтула да бъде насрочено за разглеждане във Варненския окръжен съд. Ако бъде признат за виновен, той може да получи наказание от 2 до 6 години лишаване от свобода.

Бейтула Исмаил беше задържан две седмици след катастрофата. Сестрата на загиналия Никола написа емоционално публично писмо до Бойко Борисов, след което последва среща с него, вътрешния министър и главния прокурор. Подсъдимият прекара няколко месеца зад решетките, а в момента е пуснат на свобода срещу парична гаранция от 5000 лева.

Източник: DarikNews
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари