Забраниха продажбата на 54 тона месо с изтекъл срок на годност

0
200 кг месо са иззети от физически лица, които са продавали стоката без документи за произход
200 кг месо са иззети от физически лица, които са продавали стоката без документи за произход

В периода от 22 декември 2017 г. до 14 януари 2018 г. бяха извършени съвместни проверки на магазини и складове за преработка на месо, както и на моторни превозни средства, натоварени с месни продукти.

Те са реализирани на територията на цялата страна от служители на СДВР и на областните дирекции на МВР, представители на Националната агенция за приходите, Българската агенция за безопасност на храните, Комисията за защита на потребителите и Агенция „Митници“. Съвместните действия бяха координирани от ГД „Национална полиция“, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Общо 1258 обекта – магазини, складове за съхранение и преработка на месо, и 1709 моторни превозни средства, превозващи месо и месни продукти, са инспектирани в периода. В резултат на предприетите действия е наложена забрана за продажбата на общо 53 840, 905 кг месо и месни продукти, поради изтекъл срок на годност, други 201, 700 кг месо са иззети от физически лица, които са продавали стоката без документи за произход.

Най-голямо количество месо е иззето от обекти във Велико Търново – 37 533 кг, Търговище – 20 910 кг, Ямбол – 2500 кг и Пловдив – 1300 кг.

За установени административни нарушения са съставени общо 38 акта и пет протокола. Четири от тях са съставени в София, три – в Пловдив и Кюстендил, два – в Стара Загора и Габрово. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари