Забраниха отпуските на турски служители

0
На държавните служители в Турция беше забранено да пътуват в чужбина
На държавните служители в Турция беше забранено да пътуват в чужбина

На държавните служители в Турция беше забранено да пътуват в чужбина, а цивилните граждани, заминаващи зад граница, ще трябва да носят извлечения за социалните си осигуровки, съобщава БГНЕС.

Ограниченията са валидни за абсолютно всички граждани на южната ни съседка и се въвеждат в хода на разследването на опита за преврат, извършен преди дни.

Държавните служители ще могат да напускат страната само при условие, че са командировани и представят заповедта за това от работното си място. Това касае както притежаващите зелен паспорт, за който не се изисква виза, така и тези със сив документ. Според турските закони право на зелени паспорти със специален печат имат бивши депутати, министри и заместници, кметове и други висши чиновници, както и съпругите им. Сивите се издават на военни, спортисти и други служители, които временно пребивават в чужбина.

Заради въведените изключителни мерки за сигурност по летищата, пътуващите трябва да се явяват за проверки 5-6 часа преди полета си.

Отменят се до второ нареждане и годишните отпуски на държавните служители, а онези, които вече ги ползват, трябва да ги прекъснат и незабавно да се върнат на работа.

Заповедта с подписа на премиера Бинали Йълдъръм е публикувана в днешния брой на турския Държавен вестник. Тя засяга общо 3 339 086 души, сред които са 2 489 688 чиновници, 278 088 работници и 571 330 служители с друг статут.

Източник: БГНЕС
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари