Зъботехници поискаха оставката на шефа на НЗОК

0
Според гилдията Здравната каса ощетява пациентите
Според гилдията Здравната каса ощетява пациентите Снимка: БГНЕС

Според гилдията Здравната каса ощетява пациентите

"НЗОК ощетява пациентите с неизпълнението на бюджета, който беше гласуван за денталната зъбна протеза“, твърди заместник-председателят на асоциацията на българските зъботехници Стоян Котев. По думите му предложението е прието от Народното събрание, но не е изпълнено от НЗОК, като по този начин се нарушават правата на пациентите.

На 10 септември в НС беше гласувано изменение и допълнение на бюджета на НЗОК, където беше създаден нов ред в бюджета специално за заплащането на зъбната протеза с идея тази дейност, извършена от пакета дентална помощ, да стане напълно безплатна“, каза Котев, цитиран от БГНЕС.

От асоциацията са направили консултации с правни експерти, за да намерят решение на проблема и настояват да бъдат чути: „Отговорът на НЗОК беше, че ще потърсят някаква възможност, но после каза, че няма как тази процедура да бъде осъществена“.

По този начин, забавяйки отговорите, ощетени са пациентите. Не беше спазено върховенството на закона. Не беше спазен държавен бюджет, който е задължителен за изпълнение от всичките разпределители на бюджета. НЗОК не е изпълнила задълженията си. Искаме да привлечем вниманието на министъра на здравеопазването. Искаме оставката на професор Салчев, като управител на НЗОК“, поиска Котев от името на цялата гилдия.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    1
    клиент
    Поне някой да се заинтересува за пациентите :) Вярвате ли на това? Доста наивно по детски. Просто искат кинти на ръка и от здравната каса. Да се обявят против зъболекарите с които делят пая. Това са част от малките тайни на България.Материалите им са скъпи но вложените са нищожни а цените над европейски за най бедната страна в ЕС
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари