Забавление и испанска революционна музика на едно място?

0
O Trance Do Mimo ще открие фестивала на 8 декември в зала 3 в НДК
O Trance Do Mimo ще открие фестивала на 8 декември в зала 3 в НДК

Забавление и испанска революционна музика на едно място?

Barcelona Gipsy Klezmer Orchestra (BGKO) е международен ансамбъл, базиран в Барселона с особен стил, който произлиза от клезмер, джаз и румънска музика. BGKO също така е вдъхновена от електро музикалната сцена на Барселона, както и от латиноамериканските мелодии.

Източна Европа е представена в тяхната музика с дух, който само град като Барселона може да донесе.

'Imbarca' (което означава „Окачване“ на Румънски) е първият албум на BGKO.

Музикална работа, която съдържа едновременно оригинални композиции на бандата, както и версии на популярни класики. Албумът има жив дух, който кара бандата да се чувства „като у дома си“, когато е на сцената. 

Barcelona Gipsy Klezmer Orchestra е развихряло публиката в цяла Европа с тяхното шоу, изпълнено с вибрациите на традиционна и популярна музика от Източна Европа.

Сега, BGKO ще изнесе свой концерт в България по време на 13-тото издания на Международния фестивал за късометражно кино „В ДВОРЕЦА“, на 13 декември в Зала 3 в Националния Дворец на Културата.   

O Trance Do Mimo  - от улиците на Лисабон и Париж до световната сцена

Музиката няма граници и бандата O Trance Do Mimo е най-големият пример за това. Португалската  формация е създадена от хора в различни места из Европа, които се обединяват в името на голямата си любов към музиката.  

Музикално пътуване от Франция до Португалия се оказва ключово в кариерата им. Лисабон е градът, който пръв има възможност да види уличните им изпълнения и тяхното израстване като банда. 

Тяхната история впечатлява режисьорите Naima Le Cesne и Ines Alves, които решават да направят късометражен филм за техния живот, прекарвайки един ден с тях, 'Fish and Chips' (тяхното старо име) е едно от късометражните заглавия, което ще участва в официалната селекция на 13-тото издание на „В ДВОРЕЦА“.

O Trance Do Mimo ще открие фестивала на 8 декември в зала 3 в НДК, донасяйки бохемското звучене и духа на улиците в Лисабон.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари