За първи път в света - Nike със самозавързващи се маратонки!

0
Специален бутон позволява на човек да отпуска или стяга връзките си по време на движение
Специален бутон позволява на човек да отпуска или стяга връзките си по време на движение

Компанията Nike представи първите самозавързващи се маратонки в света. Те са наречени HyperAdapt 1.0, които са вдъхновени от култовия през 80-те години на миналия век филм "Завръщане в бъдещето".

Специален бутон отстрани на обувката позволява на човек да отпуска или стяга връзките си по време на движение. Обувката има сензори, благодарение на които се адаптира автоматично според теглото и позицията на стъпалото и наглася връзките спрямо тези параметри, сподели bnews.bg.

След няколко носения обувката запаметява предпочитаните настройки и автоматично наглася връзките, без да се налага натискането на страничните бутони. Сензорната технология не просто стяга връзките, а ги наглася според личните нужди.

Това е важна стъпка, защото по време на състезание кракът е подложен на голям стрес, а тази обувка успява да прецени от какво има нужда тялото на момента.

Батерии ще захранват обувките. За три часа ще бъдат напълно заредени, а при средностатистическа употреба батерията трябва да се зарежда на всеки две седмици, издават от Nike. Вградената осветителна система показва кога батериите са на изтощаване. Tехнология, която не позволява стъпалата на футболните обувки да бъдат замърсени с кал, е едно от другите нововъведения от фирмата. Целта на иновациите е да направят обувките удобни за всеки човек спрямо ситуацията, в която се намира и спрямо личните му представи за комфорт.

новациите в Nike не са мечта за бъдещето. Те са ускоряване на пътя към него", каза Тинкър Хетфийлд, който отговаря за иновациите в компанията. "Понякога доставяме реалност, която другите дори не са започнали да си представят", каза още той. Спортната обувка с адаптивни връзки ще се предлага в три цвята - черно, бяло и сиво.

Цената все още не е ясна, но есента маратонките бъдат пуснати на пазара, но първоначално само за членовете на приложението на компанията Nike+.

Целта на компанията е не да удовлетвори феновете на "Завръщане в бъдещето", създавайки тези обувки, но да помогне и на атлетите, съобщиха от концерна.

Източник: bnews
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари