За какво служи малката дупка до камерата на iPhone

0
Истината е, че тази незабележима на пръв поглед особеност, служи за нещо много важно
Истината е, че тази незабележима на пръв поглед особеност, служи за нещо много важно

Забелязали ли сте, че iPhone има дупка до обектива на задната си камера?

Лесно е да я пропуснете, защото тя е твърде мъничка и вероятно не сте ѝ обръщали внимание досега. Истината е, че тази незабележима на пръв поглед особеност, служи за нещо много важно, сподели Economic.

Тя всъщност представлява микрофон – един от общо трите на устройството, пише Independent. Другите два са съответно в решетката на високоговорителя отпред и в долната част на ръба на телефона. Конфигурацията на тройния микрофон бе представена с пускането на iPhone 5 още през 2012 г.

Въпросният трети микрофон служи, за да помогне на телефона да улавя всички звуци наоколо, без значение от начина, по който сте решили да го държите. Той също така помага за гласовото разпознаване, което става все по-важно с нарастването на популярността на виртуалните асистенти като Siri на Apple.

Всъщност можете да изпробвате микрофона на слушалката, ако мислите, че те не функционират както трябва.

Както обяснява Apple: "За да тествате основния микрофон в долната част на вашия iPhone, отворете Voice Memos и докоснете иконата за запис. След това говорете в микрофона и докоснете иконата на стартиране, за да възпроизведете записа. Трябва ясно да чувате гласа си.“ Ако ли не, би трябвало първо да се уверете, че приемникът за iPhone не е блокиран или покрит.

"Ако звукът от видеозаписите звучи слаб или Siri не може да ви чуе, уверете се, че микрофонът в близост до камерата iSight - в горния заден ъгъл на вашия iPhone - и приемникът не е блокиран или покрит", се посочва още в ръководството. 

Източник: Economic.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари