За какво си говориха Бойко Борисов и Доналд Тръмп

0
Изявление на премиерът от Ню Йорк
Изявление на премиерът от Ню Йорк

"Този бич трябва да се изкорени".

Това заяви премиерът Бойко Борисов след срещата на високо равнище "Глобален призив за действие за справяне със световния проблем с наркотиците". Срещата е организирана от президента на САЩ Доналд Тръмп, на която България е съдомакин.

"Не случайно сме съпредседатели. Още като бях главен секретар в България пристигнаха редица американски експерти, които участват активно в борбата с наркотиците", каза още премиерът.

"С американския президент Доналд Тръмп си казахме, че има какво да направим и в следващите два месеца ни чака много работа. Трябва да преодолеем опасностите във военната сфера", поясни още министър-председателят.

 "За смъртно наказание в Европа не трябва да се говори. И все пак аз съм твърдо против легализацията на каквато и да било дрога. Но за медицински цели и сега е разрешено да се използват т. нар. леки наркотици. У нас всичко е добре прецизирано. Страната ни е рекордьор по задържането на наркотици, трафиканти на хора и осъдени такива и пласьори", увери Борисов.

"Далеч съм от мисълта да се конкурирам с когото и да било", отсече Борисов на въпрос вярно ли е, че президентът Румен Радев е искал да присъства на тази среща, а на Борисов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари