За какво е полезен кефирът?

0
Млечната напитка е богата на пробиотици, които са полезни за здравето
Млечната напитка е богата на пробиотици, които са полезни за здравето

Млечната напитка е богата на пробиотици, които са полезни за здравето

Кефирът е ферментирала млечна напитка, която се приготвя чрез добавяне на кефирени зърна в мляко. Зърната са симбиоза от бактерии и дрожди, които превръщат млякото в гъста, кисела течност.

Кефирът е богат на пробиотици, които са полезни за здравето. Пробиотиците са живи микроорганизми, които имат положителен ефект върху човешкия организъм. Те могат да помогнат за подобряване на храносмилането, укрепване на имунната система и намаляване на риска от някои заболявания.

Ето някои от доказаните ползи от кефира:

  • Подобрява храносмилането. Кефирът съдържа пробиотици, които могат да помогнат за възстановяване на здравословната чревна флора. Това може да доведе до намаляване на симптомите на храносмилателни проблеми като запек, диария, газове и подуване.
  • Укрепва имунната система. Пробиотиците в кефира могат да помогнат за укрепване на имунната система, като увеличават производството на антитела и подобряват способността на организма да се бори с инфекциите.
  • Намалява риска от някои заболявания. Проучванията показват, че пробиотиците могат да помогнат за намаляване на риска от някои заболявания, включително:
    • Алергии
    • Астма
    • Заболявания на сърцето
    • Диабет
    • Рак
  • Подобрява костното здраве. Кефирът е добър източник на калций, който е важен за здравето на костите. Пробиотиците в кефира също могат да помогнат за подобряване на усвояването на калция.
  • Намалява възпалението. Пробиотиците в кефира могат да помогнат за намаляване на възпалението, което е свързано с редица заболявания.

Кефирът е сравнително нискокалоричен и с ниско съдържание на въглехидрати. Той е добър източник на протеини, калций и някои други витамини и минерали.

Той може да се консумира самостоятелно или да се добавя към други храни и напитки и е вкусна и здравословна добавка към всяко меню.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари