За да оцелее българка избяга от канадски лекари

0
Тя, по думите ѝ, не получила помощ от канадските лекари
Тя, по думите ѝ, не получила помощ от канадските лекари

Български лекари излекуваха канадска жителка, на която в Канада не ѝ вярвали, че не е добре, съобщава вестник National Post, цитиран от "Фокус". Капка Петров не чувствала глад, никога. Тя трябвало да помни да се храни, за да оцелее. Животът ѝ се променил от мъчителни стомашни болки, появили се след операция на жлъчката през 2009 г. След това тя се нуждаела от помощ да се изкъпе, да се облече, дори да яде.

Тя, по думите ѝ, не получила помощ от канадските лекари. Лекарите просто не повярвали на 40-годишната майка и жителка на Торонто.

Отчаяна в търсенето на решение след осем хоспитализации, тя заминава за родната си България. Там лекарите откриват причината за болката – метална скоба държаща различни органи, включително главния нерв на черния ѝ дроб и артерия, вкарана дълбоко в стомаха. Хирургът по погрешка я забравил през 2009 г.

Тя е една от многото канадци, станали жертва на нараняващи лекарски грешки. При това забравянето на чужд предмет в пациент по време на операция е една от 15-те предвидими и предотвратими грешки, отбелязва изданието. 

Източник: БЛИЦ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари