Явор Колев: "Червеният пират" е с психически отклонения

0
Мъжът с псевдоним "Червения пират" е изпращал заплахи от хулигански подбуди
Мъжът с псевдоним "Червения пират" е изпращал заплахи от хулигански подбуди Снимка: БНТ

Мъжът с псевдоним "Червения пират" е изпращал заплахи от хулигански подбуди

"Червения пират" е разпращал заплашителни мейли до политици, съдии, прокурори, но вероятно става дума за хулигански подбуди, той няма мотив да извърши престъпления към всички тях. Вероятно мъжът е с психически отклонения. Това заяви Явор Колев, експерт по киберсигурност в "Денят започва" по БНТ по повод вчерашното задържане на заподозрения.

"Не съм запознат с разследването, което водят колегите, но това не е сложно разследване. В Сливен е образувано досъдебно производство за закана за убийство, за което е предвидено наказание "лишаване от свобода" до 5 години затвор. Той е използвал 10 пощенски кутии в американска обществена пощенска услуга. Характерното за тази услуга е, че изпратените съобщения не съдържат в хедъра си IP-адреса, от който е изпратено съобщението. По тази причина е необходимо да бъде изпратена молба за правна помощ до американските партньори, за да бъде предоставена тази информация. Също тежко умишлено престъпление. Смятам, че колегите по този начин са го открили и задържали", обясни Явор Колев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    7
    А този
    червен пират има ли си лаптоп, или телефон или ползва на "свой приятел" , установено ли дали изобщо е посещавал обществените сгради със свободен интернет достъп, и съвпада ли времето на пребиваване в тези сгради с времето на изпращане на имейлите, от къде се е сдобил с имейлите на обществените личности. В случай че е изпращал от мобилен телефон, той на негово име ли е, или е на друг червен пират, и изискана ли е справка от мобилните оператори. Абе иначе случаят изобщо не е труден за установяване
  • 7
    6
    Ухилен
    Ох, няма как да е забравя тази картинка. Явор Колев затваря читанката на един покрив и един експерт върти един рутер в ръцете си и се чува "абе на това къде му е харда". Колкото пъти се сетя, толкова пъти мускулна треска хващам на корема от смях.
  • 8
    5
    весо
    Червеният пират - скитник,бездомник и клошар кой му плаща сметките за телефоните и нета
  • 9
    4
    Боже, Боже
    Явор Колев, експерт, а? Даже е научил думичката "хедър". Чакай да погледна нещо .... а, и замундите, и арените, че и читанката си работят. "Експерта" щеше да ги затваря. Преди 10 години.
  • 9
    3
    Слави
    Пирата е хакер с два телефона бил ,,жива да не бях’’ и с Тодор Живков си е писал сигурно:)))
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари