Явор Гечев: Проблемът не е Украйна, а това, че и Русия е на пазара

0
В момента се нагнетява напрежение между потребителите и производителите
В момента се нагнетява напрежение между потребителите и производителите Снимка: БНТ

В момента се нагнетява напрежение между потребителите и производителите

Изказването на министъра на финансите е толкова далеч от истината, че не се вижда в далечината. В сектор зърно имаме 8 млн. тона производства, консумираме 1 млн.тона. Стоката от Украйна е заместена с българска стока, откъде идва ДДС-то тогава. Тези данни не отговарят на истината.

Това коментира бившият служебен министър на земеделието Явор Гечев в предаването "Денят започва" по БНТ.

"Няма държава, която да не прави протекция на собственото си производство. Всички държави по границата с Украйна имат същите проблеми. България никога не е имала проблеми с пшеницата, а със слънчогледа. България никога не е искала забрана на внос на зърно. Количествата, които влизат са изключително малки, ние сме много голям производител. Служебното правителство бе пред подписване на договор за придобиване на 25% от гръцко пристанище в Кавала. Последната голяма сделка на пазара, която се случи е руска и е с Египет. Проблемът не е толкова Украйна, а това, че и Русия е на пазара", допълни Гечев.

По думите му в момента се нагнетява напрежение между потребителите и производителите.

Явор Гечев бе категоричен, че не трябва да се спекулира по темата цени на храните. И добави, че като съветник на президента е готов да сътрудничи по завършване на законодателството и по овладяването на цените на храните. Според него трябва да бъде завършен Законът за проследимост по хранителната верига - каква надценка има, кой какво и къде вкарва, къде отиват дадените продукти.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 6
    2
    фена на Путин
    Айде пак с Русия си измиха краката нашите отрепки. Пищяха месеци че усрайна ги залива, сега вече количествата от там били твърде малки, но Русия видиш ли била на пазара и там вредяла. Нали сте я обсипали със санкции и е фалирала държава ? Колите на руснаците вече крадете по улиците. Какво пак ви пречи ?
  • 2
    1
    Бай Чеп
    Проблема, червен толуп мазен е, че господарите ти от Блекрок трябва да си приберат парите!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари