Явор Божанков: Ако не бяхме направили кабинет, ни чакаше алтернативата Радев

0
Подкрепата на ГЕРБ за промяна на службите беше оттеглена
Подкрепата на ГЕРБ за промяна на службите беше оттеглена Снимка: bTV

Подкрепата на ГЕРБ за промяна на службите беше оттеглена

Няма коалиционно споразумение затова не е коалиция. И ГЕРБ и ДПС разбират в какъв момент се намира България. Шансът на един политик да остави името си в момент, когато България влиза в еврозоната и Шенген.

Това коментира депутатът от "Продължаваме промяната - Демократична България" (ПП-ДБ) Явор Божанков в ефира на bTV.

ГЕРБ, и ДПС разбират в какво положение е страната. Нужно е конституционно мнозинство за борбата с корупцията и конституционна реформа, за да влезем в "Шенген". Ние направихме коалиция от втора позиция. Всеки ден трябва да разговаряме с ГЕРБ, защото нямаме коалиционно споразумение. Това е единственото възможно управление. Ако не бяхме направили правителство, щяхме да имаме служебен кабинет на Румен Радев и щяхме да гледаме как отделят Румъния и България за "Шенген". Българският избирател ни показа, че правителство може да се направи само по пътя на диалога. Докато Радев управляваше и обвиняваше Украйна за войната, щеше да е алтернативата". Това заяви Явор Божанков пред БТВ. Той допълни, че в момента Борисов не управлява България.

"Няма да сме пасивни в реформата на службите. Достатъчно е, че ген. Атанас Атанасов подаде оставка в комисията и е ясен знак, че не сме пасивни. Написах законопроект, който ограничава правомощията на президента. Бойко Рашков е човекът, който може да направи реформите в службите. Никой няма да приеме България в "Шенген" без реформа в конституцията и ГЕРБ и ДПС разбират колко е важно да запишат имената си в историята", каза още Божанков.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 46
    4
    Хахаха
    Аз знам само един крадец от Горна. Илиян Тармъка, шефчето на пирамидата исторически парк. Руски патреот и голям приятел на другия руски патреот Костя патладжана с лилявите джуки.
  • -54
    3
    Sтанко
    Тоя кавал се подмята като изцедена буба на всяка телевизия с цел пропаганда и публичност, а за нищо не става. Такова лайно ако ти влезе в къщата - ще е нужно да я продаваш...Рядко рядко...на лопата не седи... Нещастна мазна муцуна - неудачник! Ако не са медийте да го показват - отдавна да се забравен!
  • 0
    2
    ППДБ
    ПродажниПредателиДвуличниБоклуци
  • -26
    1
    Александър
    Ти си с неизлечимо болна кратуна, крадецо от Горна! Ти не можеш да ми даваш наклон на хуя!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари