Янаки Стоилов: Все по-голям става броят на неопитните депутати, които даже не разбират какво гласуват

1
Новите хора в политиката не трябва да са без професионална и обществена биография, каза той
Новите хора в политиката не трябва да са без професионална и обществена биография, каза той Снимка: bTV

Новите хора в политиката не трябва да са без професионална и обществена биография, каза той

Все по-голям става броят на неопитните и недостатъчно подготвени депутати, които ентусиазирано навлизат, те даже не разбират какво гласуват и едва след няколко години започват опитите за корекции, но вече е късно. Това каза в предаването „120 минути“ по bTV проф. Янаки Стоилов, конституционен съдия, бивш служебен министър на правосъдието, както и един от най-уважаваните преподаватели в юридическите факултети на Софийския и Пловдивския университет.

„Има опитни политици, които са станали добри лобисти и прокарват през законите, често в преходни разпоредби, изменения, които обслужват корпоративни интереси“, каза той.

По думите му политиката има нужда от обновление, но новите хора не трябва да са без професионална и обществена биография.

„Не може да разчиташ човек, който поне в една от тези две области, не е надминал средното равнище, в политиката да постигне това. И виждаме как сега ръководителите на партията мандатоносител - единият търсеше обяснение, че е загубил властта, защото го е свалило руското посолство, а другият, че не е успял, защото го е из-оставило американското посолство“, добави проф. Стоилов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    1
    ники
    Е дуго са си дърти боклуци като данчо ментата като тюфлека пеевски и всички други боклуци който с години практикуват професия депутат та нали те командват всички нови точно тия боклуци жалко за всички нас и България
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Какви са сезоните в България?
- Агне, таратор, риба, прасе.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари