Яйцата подобряват работата на сърцето

0
Яйцата са сред най-здравословните храни
Яйцата са сред най-здравословните храни

Яйцата са сред най-здравословните храни

Яйцата са сред най-здравословните храни, тъй като съдържат протеини, лецитин, витамини и минерали, които са важни за нашето здраве. Новината е, че яйцата са идеална закуска, която много хора предпочитат да консумират всеки ден.

Учените също потвърждават това твърдение, тъй като този хранителен навик подпомага ефективната регенерация на тъканите в организма, включително различни органи. Освен това, хранителните вещества в яйцата повишават имунитета, подобряват физическото развитие и спомагат за общото здраве.

Въпреки някои мнения, които твърдят, че не е необходимо да се консумират яйца всеки ден, това не е вярно, тъй като яйцата имат ниско съдържание на мазнини. Според изследванията на Китайската академия на науките, само 10 грама мазнини се съдържат във всеки 100 грама от яйцата.

Учените също така утвърждават, че яйцата не предизвикват затлъстяване, повишаване на холестерола или засаждане на кръвоносните съдове. Напротив, те допринасят за опазването на сърдечно-съдовата система, подобряват работата на сърцето и намаляват риска от свързани с него заболявания.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари