Яхта на руския олигарх Олег Дерипаска е пристигнала в Турция

1
Много руски милиардери се отправят към Турция, за да избягат от западните санкции, наложени на Русия
Много руски милиардери се отправят към Турция, за да избягат от западните санкции, наложени на Русия Снимка: CNN

Яхта, свързана с руския алуминиев магнат Олег Деприпсака, е пристигнала на залив, намиращ се в близост до югозападния турски курорт Гьоджек вчера, съобщава агенция Ройтерс.

Агенцията като посочва, че много руски милиардери се отправят към Турция, за да избягат от западните санкции, наложени на Русия заради инвазията в Украйна.

Дерипаска, който е основател на руския алуминиев гигант „Русал“, беше санкциониран от САЩ, Европейския съюз и Великобрания. Агенцията припомня, че наскоро Дерипаска призова за мир.

Дългата 73 метра яхта плава под флага на Каймановите острови и носи името „Клио“. Тя е забелязана вчера в близост до егейския курорт.

Яхтата „Клио“ пристигна в турския залив, след като две суперяхти, свързани с руския милиардер Роман Абрамович, който се появи изненадващо на преговорите между Русия и Украйна в Истанбул, бяха закотвени в турски пристанища.

Чуждестранните правителства се опитват да изолират президента Владимир Путин и неговите приближени заради инвазията в Украйна, която Кремъл нарича „специална военна операция“, припомня агенцията.

Турция, която е страна членка на НАТО, има морска граница с Русия и Украйна в Черно море и поддържа добри отношения с двете държави, като е посредник в решаването на конфликта.

Анкара подкрепя Киев, като в същото време се противопоставя на санкциите срещу Москва, включително и срещу мерките спрямо руските милиардери, отбелязва Ройтерс.

Турция разчита много на руския енергиен внос и на руските туристи и се превръща в сигурно убежище за бягащите от санкции руски граждани, много от които инвестират в имоти.

В петък украински дипломат заяви, че Украйна работи с Турция за по-голяма подкрепа, но разбира реалността, че Анкара поддържа паралелни връзки с Москва, допълва агенцията.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари