Ердоган: Турция може да се откаже да купува още руски оръжия

1
Турският президент потвърди, че страната му изпраща хуманитарна подкрепа за Украйна
Турският президент потвърди, че страната му изпраща хуманитарна подкрепа за Украйна Снимка: БГНЕС

Турският президент потвърди, че страната му изпраща хуманитарна подкрепа за Украйна

Преговорите са хубаво нещо, но трябва скоро да получим резултати, които да доведат до прекратяване на огъня в Украйна. Това заяви германският канцлер Олаф Шолц в Анкара на съвместна пресконференция с турския президент Реджеп Ердоган, предаде БНР.

Турският лидер от своя страна потвърди, че Турция изпраща хуманитарна подкрепа за Украйна и заяви, че спрямо условията, които възникнат, Анкара ще реши дали ще купува още руски оръжия.

САЩ наложиха на Турция санкции през декември 2020 г. заради сделката за руските зенитно-ракетни системи за отбрана С-400, като включително отказаха да доставят на Анкара поръчаните вече свръхмодерни изтребители Ф-35.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    1
    Eвала
    И правилно - защо ти е руско оръжие, като вашите дронове Байрактар разказаха играта на славната "могъща и непобедима" армия. Така нахапаха "руската мечка", че нещо я сърби и се дръгне навсякъде. А Ердоган, както винаги се оказва прозорлив политик и правилно се ориентира къде му е интереса и как ще завърши тази "миротворческа" акция. И като всеки разумен човек, че и политик, няма никакво желание да търка подсъдимата скамейка в Хага. За нея има вече сигурни няколко кандидати.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари