Взривяващ моноспектакъл „RED” с премиера в Русе

0
Взривяващ моноспектакъл „RED” с премиера в Русе

След повече от 30 успешни издания на взривяващия моноспектакъл „RED”, актьорът и режисьор Радослав Йорданов гостува и в град Русе.

“RED” е моноспектакъл, базиран на текстове на Ерик Богосян (Секс, наркотици и рокендрол), изпълнен с вълнуващи и завладяващи персонажи и с претенцията да бъде сензация. „RED” успява да създаде у зрителя усещания, които го изтръгват от глупавата реалност и го пренесят в едно времепространство на желания, радост, болка, любов като в сън наяве.

Това представление е кауза срещу тенденцията, че да караш чисто нова кола, да имаш материални придобивки, определя смисъла на живота. Това представление е посветено на свободата. В него са вплетени почти всички жанрове, в които всеки ще намери себе си. В момента, навсякъде се говори за протести срещу правителства, системи, политики и военни действия. „Ние сме артисти, сцената е нашият протест, нашата сила е там. Кръстил съм спектакъла RED, защото така се казва един от най–добрите текстове в него, защото лампата на моя барометър отдавна свети в този спектър и съм готов да експлодирам.“

Радослав Йорданов е на 26 години, завършил Актьорско майсторство за драматичен театър в НAТФИЗ „Кръстьо Сарафов„ София (бакалавър), както и Кино и телевизионна режисура в КНУТКИТ „И.К.Карпенко–Карий„ гр. Киев /Украйна/, със степен млад специалист. През 2010 остава сред финалиститe в релити шоуто за актьори „Star Machinе“ по ТВ 7. Филмов режисьорски дебют прави в Украйна, където снима три късометражния филма- „NO LOVE” , “Куфарът“ и „Просветление“, в които има участие и като актьор. Снимал се е в няколко популярни български сериала и касови холивудски продукции. Освен че е актьор, Радослав пише поезия, проза, сценарии за театрални пиеси и работи над нов филмов проект като сценарист и режисьор.

След успеха на моноспектакъла в столицата и в град Пловдив, жителите на град Русе ще имат възможността да изпитат емоцията „RED” на 15 март 2014та година в Live Club "Paris" от 19ч. За подробности относно проекта и бъдещи издания посете страницата във Фейсбук.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари