Взрив по трасето на Турски поток край Ветрино

2
Образувалият се кратер от аварията е с диаметър повече от 50 метра
Образувалият се кратер от аварията е с диаметър повече от 50 метра

Образувалият се кратер от аварията е с диаметър повече от 50 метра

За инцидент то трасето на „Булгартрансгаз“ в района на Ветрино, след който е имало обгазяване и кратер с диаметър 50 м, съобщи Румен Петков. Според него липсата на информация от страна на правителството компроментира работата му в полза на гражданите.

Ето и цялата публикация на Румен Петков в социалната мрежа:

„Миналата нощ в 3:05 часа, в района на помпена станцияНова Провадия”, в землището на село Ветрино, се е разнесъл тежък тътен. Запознати считат, че това е голяма авария на Турски поток и е имало сериозно обгазяване на региона. Жители на селото твърдят, че около 3:00 часа над района е имало ниско летящи хеликоптери.

Властта е длъжна да отговори първо – имало ли е авария, второ – ако е имало, в резултат на какво, трето – какви мерки са предприети, за да се гарантира живота и здравето на хората, четвърто – имало ли е ниско летящи хеликоптери и може ли да има връзка между аварията и тези полети.

Местни жители твърдят, че образувалият се кратер от аварията е с диаметър повече от 50 метра.

Мълчанието на правителството до сега е много тежко компрометиране на способността му да води политика в интерес на гражданите. Нееднократно сме предупреждавали, че този ръководител на „Булгартрансгаз“ не е в състояние да гарантира сигурността на газопреносната мрежа.

Вече имаше една авария в Плевен и една авария в Благоевград. Трети път питаме – трябва ли да има смъртни случаи, за да бъде уволнен директора на „Булгартрансгаз“ или просто трябва да уволним министъра на енергетиката и да сложим нов, който да уволни този провален директор на „Булгартрансгаз“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари