Всеки пети ученик признава, че нарочно не си е включвал компютъра при дистанционно обучение

1
Намеренията на просветното министерство са новата учебна година да започне присъствено освен ако пандемията от COVID-19 не наложи друго
Намеренията на просветното министерство са новата учебна година да започне присъствено освен ако пандемията от COVID-19 не наложи друго Видео: bTV

Най-слаб интерес към дистанционното обучение е установен при дванайсетокласниците

Дистанционното обучение е намалило мотивацията на учениците да учат. Това се посочва в доклад на Института за изследвания в образованието, цитиран от bTV.

В изследването са участвали 16 000 ученици, като 20% от тях или всеки пети признава, че в хода на учебната година е пропускал часове, като съзнателно не си е включвал компютъра при дистанционното обучение.

Най-слаб интерес към дистанционното обучение е установен при учениците от 12. Клас, а най-много внимават в час петокласниците.

53% от учениците или всеки втори, признава, че в сравнение с присъственото обучение, при дистанционното по-трудно разбират учебния материал.

Намеренията на просветното министерство са новата учебна година да започне присъствено освен ако пандемията от COVID-19 не наложи друго.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари