Все повече компании забраняват лични вещи на работното място

0
Счита се, че семейните снимки, растения, картини разсейват работещия и това пречи на концентрацията
Счита се, че семейните снимки, растения, картини разсейват работещия и това пречи на концентрацията

Много компании все повече ограничават правото на служителя да разполага лични вещи върху работното си бюро, съобщи Би Би Си, цитиран от 24 часа.

Счита се, че семейните снимки, растения, картини разсейват работещия и това пречи на концентрацията. Колкото по-стриктни стават правилата на фирмите, толкова по-малко удовлетворени от работата са и техните служители.

Проучване доказва, че наличието дори на една лична вещ на работното място прави хората 15% по-продуктивни от останалите. Голяма част от компаниите вече поставят ограничения върху вида на персоналните предмети, които могат да се поставят върху бюрото в офиса.

Други пък изобщо не позволяват такива, позовавайки се на изследвания, чиито резултати свързват по-високата концентрация и работоспособност с чистото бюро. Психолози обаче отхвърлят тази теория и твърдят, че персонализирането на работното място позволява на служителя да се чувства в свои води и да съумява да налага контрол над ситуацията и работния процес.

Поддръжниците на първата идея споделят, че на бюрото би трябвало да присъстват неща, които са пряко обвързани с работата и ни спомагат, за да я вършим по-успешно. Според тях личните вещи ни отвличат вниманието, защото насочват мислите ни в друга посока, различна от професионалното ни направление.

Източник: 24 Часа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари