Как да поддържате фигурата си, ако работите на бюро?

0
Може да поддържате тънка талия и здрав дух в здраво тяло с нашите лесни съвети
Може да поддържате тънка талия и здрав дух в здраво тяло с нашите лесни съвети

Движението е ключова част от поддържането на здравето и фигурата

Работата на бюро по 8 и повече часа на ден води до ограничена възможност за физическа дейност, ниска двигателна активност по време на дългия работен ден, натрупване на килограми и здравословни проблеми. Смятате, че движението е невъзможно и лукс за работещите на бюро? Грешите. Може да поддържате тънка талия и здрав дух в здраво тяло с нашите лесни съвети, пише Actualno.

1. Използвайте пътя до работното място за спорт. Ако работите на разстояние, позволяващо да вървите пеша от дома до работното място, направете го. Така ще извървите необходимите стъпки на ден, важни за поддържане на фигурата и съхраняване на здравето. Ако използвате градски транспорт, слизайте няколко спирки по-рано, за да повървите пеша. В случай на транспорт със собствен автомобил е по-сложно, но решение има – заменете колата с колело, отделете 15 минути преди работа за разходка в близък парк или просто обиколете улиците около дома ви. Движете се бързо и енергично, не е нужно да тичате, но бързото ходене е препоръчително.

2. В течение на работния ден правете кратки почивки. 10 минути на час и половина са достатъчни. Но не ги използвайте за кафе и цигара в седнало положение. Разходете се и се раздвижете. Ако нямате право да напускате офиса, движението в него също е решение. Намерете усамотено място и клякайте минута-две. Раздвижете и врата, и рамената, които страдат от позата при работа на бюро и пред компютъра. Не пропускайте и гимнастика за очите. Преместете погледа в далечината, после погледнете близък предмет и отново в далечен. Това ще позволи да облекчите умората в очите.

3. Използвайте обедната почивка, за да се движите. Намерете място за обяд, което е на 10-тина минути от офиса ви и вървете до там. Не се лишавайте от почивката си, дори да имате много работа. Тя е важна за спокойствието на ума ви и здравето на тялото.

4. Използвайте всеки възможен момент, за да се движите. Правете го в офиса, докато говорите по телефона или когато се налага да общувате с колеги от други отдели. Разходете се до тях вместо да им изпращате мейли. Ако може да свършите дадена дейност прави, а не седнали – направете го. Употребата на всеки момент за физическа активност е съществен.

5. Задължително намирайте време за спорт поне два дни седмично. Изберете такъв, който ще практикувате с удоволствие, за да не пропускате тренировка. Танцувайте, плувайте, посещавайте курсове за йога на открито – не е задължително да е свързан с фитнес. Колкото по-голямо удоволствие ви доставя, толкова по-добър ще е резултатът, тъй като ще го практикувате системно и с отдаденост.

6. Не споделяйте уикенда с дивана в компанията на бързи въглехидрати и телевизор. Използвайте свободното време за двигателна активност, разходки сред природата, планинарство и спорт. Така ще съумеете да наваксате пропуските през работната седмица и да минимизирате щетите от работата дълги часове в седнало положение.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари