Ще върнат ли работодателите служителите си в офиса?

0
Не искам да се заблуждаваме, че украинците ще помогнат на нашата икономика, заяви Надя Василева
Не искам да се заблуждаваме, че украинците ще помогнат на нашата икономика, заяви Надя Василева

Не искам да се заблуждаваме, че украинците ще помогнат на нашата икономика, заяви Надя Василева

Два дни до края на извънредната епидемична обстановка. В страната предстои много служители да се върнат на работа в офисите. Има ли варианти работата от вкъщи да продължи?

"Има два вида служители - които се чувстват по-добре вкъщи, и други, които искат да се върнат в офиса. Важно е как това се отразява на компанията, но ако служителите са по-продуктивни от вкъщи, биха могли да останат", посочи председателят на Българската конфедерация по заетостта Надя Василева в студиото на "България сутрин".

Факторите, които работодателите вземат предвид, решавайки дали да прекратят хоум офиса, са най-вече продуктивността на служителите, как се чувстват те и ограничаването на разходите. "За тях е определено много важно сметката им да излезе", категорична е Василева.

От конфедерацията по заетостта правят на всеки 6 месеца проучване, като в последното има интересно откритие - много компании ще искат да назначават, но въпросът е дали ще има кого.

"Знаем колко украинци са дошли в България, но не знаем колко са наети на работа. Не искам да се заблуждаваме, че украинските граждани ще помогнат на нашата икономика, защото едно е човек да си търси работа, друго е да бяга от война. Не можеш да интегрираш хора, които не искат да работят", изтъкна председателят на Василева пред Bulgaria ON AIR.

По думите ѝ България ще спечели, само ако "целенасочено привлече хора от трети страни навън за работа."

"Или ако няма такива готови, да се превърнем в обучителен център, където да идват тези хора. Част от тях да остават и други да продължат своята кариера навън", предложи Василева.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари