Все още има русенци с поетични души

5

Русе е красив град, но за съжаление все по-опустяващ

Но наслаждавайки се на градските пейзажи, човек се натъква на красиви думи, изписани на най-неочаквани места. Посланията стоплят романтиците, нищо че са изписани върху трафопост или кошче за боклук. Важното е, че някой споделя мислите си и предизвиква усмивка, съпроводена с надежда. 

Надежда, че Русе все още има чувствителни и нежни души, готови да споделят емоцията си. Души, които въпреки забързаното ежедневието, успяват да уловят мига. 

На трафопоста, под УМБАЛ "Канев", стои надпис, ограден в сърце: "Раят на земята не е място, а е времето, прекарано в прегръдките ти". По-хубаво обяснение в любов от това - здраве му кажи!

На едно кошче за смет някой се опитва да ни даде кураж: " Изхвърли лошите мисли". И ако четете малко повече, ще се уверите, че навсякъде гениалните умове казват, че мислите определят същността ни. 

На кейовата ивица в неремонтираната част  има изоставена сграда, на която е изписано: "Сила - да напуснеш някого, когото не искаш". Човек буквално настръхва като си  представи каква болка е стаена зад тези слова! 

Така че - Русе си има още един повод да бъде обичан и любим град. Не само заради архитектурата и неуловимия си дух, но и заради хората  с поетични души. 

Dunavmost ви призовава да виждаме красивото в ежедневието, не само грозното и прозаичното. 

 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари