Времето ще ни изненада приятно!

0
Максималните температури ще достигнат 20 градуса
Максималните температури ще достигнат 20 градуса

Днес облачността ще е променлива, по-често значителна.

До обяд на отделни места ще превали. Ще духа до умерен югозападен вятър. Ще е по-топло, с максимални температури между 15° и 20°, в София – около 15°. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ), съобщи дежурният синоптик Георги Цеков, цитиран от Агенция Фокус.

Атмосферното налягане ще е по-ниско от средното за месеца и ще продължи бавно да се понижава. По Черноморието облачността ще е значителна, след обяд по Северното Черноморие временно ще се разкъса. На места в южните райони е възможно да превали. Ще духа слаб до умерен югозападен вятър. Максималните температури ще са между 15° и 17°, температурата на морската вода е 13°-14°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

В планините ще е предимно облачно, преди обяд на места главно в Рило-Родопската област ще превалява дъжд, на височина над 2200 метра – сняг. Ще духа до силен, по високите и открити части – бурен западен вятър, който постепенно ще се ориентира от югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 10°, на 2000 метра – около 4°.

Източник: Агенция "Фокус"
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари