Връщат ни убиеца Хюриет

2
На 5 май 2014 г. при катастрофа край Луковит Сюлейманов отне живота на трима плевенски студенти и се скри от правосъдието, бягайки в Германия
На 5 май 2014 г. при катастрофа край Луковит Сюлейманов отне живота на трима плевенски студенти и се скри от правосъдието, бягайки в Германия

Да бъде върнат в България тройния убиец на пътя Хюриет Сюлейманов, реши съдът в Щутгарт.

Той трябва да бъде екстрадиран на 12 януари 2017 г., съобщи говорителят на Окръжна прокуратура - Ловеч Кирил Петров, предаде 24 часа.

След пристигането на Сюлейманов в България най-сетне ще влезне в сила присъдата му от 15 години лишаване от свобода, затова че на 5 май 2014 г. при катастрофа край Луковит отне живота на трима плевенски студенти. Наказанието му е максималното и бе поискано от обвинителят окръжен прокурор Валентин Вълков. Той настоя да бъде издадена европейска заповед за задържането на 30-годишния циганин без шофьорска книжка, който се скри от правосъдието, бягайки в Германия.

Процесът протече задочно, тъй като още преди първото заседание Хуриет наруши мярката си за неотклонение домашен арест и напусна страната. До момента на тежката катастрофа рецидивистът имал 12 присъди и 90 регистрации в полицията.

Преди две години и половина Сюлейманов шофирал мощно БМВ със 110.3 км/час при разрешени не повече от 90, и без причина навлязъл в насрещната лента за движение. От безумните му действия на място загинаха Владислав Горанов и Николай Менков. Два месеца по-късно в болница издъхна и Цветелина Таслакова. Единственият оцелял Иван Гюмишев се размина само със средна телесна повреда.

Източник: 24 Часа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари