Военни и техника на НАТО ще преминат през Русе за участие в учение

2
Транзитно преминаващите формирования ще бъдат ескортирани от служба „Военна полиция“ на 11 май
Транзитно преминаващите формирования ще бъдат ескортирани от служба „Военна полиция“ на 11 май Снимка: БГНЕС / Архив

Над 400 военнослужещи, бойна и спомагателна техника от състава на Съвместните сили на НАТО с много висока степен на готовност от днес, 10 май, ще се предислоцират от Турция и Албания в Румъния, преминавайки през територията на нашата страна

Те ще се включат в ученията на Алианса „Steadfast Defender - 21“ и „Noble Jump - 21”. Транзитно преминаващите формирования ще бъдат ескортирани от служба „Военна полиция“, съобщава министерството на отбраната.

По националната пътна инфраструктура ще преминат личен състав и техника от въоръжените сили на Турция по маршрут: ГКПП „Лесово“ – Учебен полигон „Ново село“ - Омуртаг - ГКПП „Русе - Дунав мост“. Военнослужещите ще пренощуват в Учебен полигон „Ново село“ и на следващия ден, 11 май, ще продължат придвижването си към Румъния през ГКПП „Русе-Дунав мост“.

Маршрутът на придвижване на албанските военни колони с личен състав и военна и спомагателна техника е: ГКПП „Кулата“ – военно формирование 28 610 - Мездра - Видин - ГКПП „Дунав мост 2”. Албанските военнослужещи ще пренощуват в района на военно формирование 28610 и на следващия ден, 11 май, ще продължат придвижването си за Румъния през Видин - ГКПП „Дунав мост 2”.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари