Областна администрация - Русе: Дунав мост би трябвало да се отвори до час

5

Според институцията за блокажа на моста е виновен камион, който се е движел с превишена скорост и е повредил фуга

Товарен автомобил с турска регистрация самокатастрофира на Дунав мост при Русе рано тази сутрин, съобщават от Областна администрация - Русе. Камионът се е движел с превишена скорост, което е предизвикало дефект на една от фугите по моста. Така се е стигнало и до пробиване и откъсване на резервоара от автомобила и съответно разливане на гориво.

При катастрофата товарният автомобил е блокирал напълно движението и в двете посоки - както към Румъния, така и към България. Всеки момент предстои превозното средство да бъде изтеглено, като до час би трябвало мостът да се отвори за преминаване. На място в момента се намира специализирана техника, която ще подпомогне изтеглянето на камиона.

На първо време ще се пропускат само леки автомобили, а след това и тежкотоварни. Движението ще се извършва само в едната лента - посока Румъния, тъй като в другата ще извършват възстановителни дейности. Предстои ремонт на повредената фуга, както и на мантинелата. Добрата новина е, че при катастрофата няма жертви и пострадали. Щетите са само материални.

Областният управител Данаил Ковачев и неговият заместник Георги Георгиев проучиха причините и следствията от инцидента и са в контакт с всички компетентни институции. И двамата отчитат пълната координация и взаимодействие между Регионална дирекция „Гранична полиция“, Областно пътно управление, Областната дирекция на МВР, Регионална дирекция „Автомобилна администрация“ и Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“.

Предприети са всички мерки за спиране на тежкотоварния трафик не само в област Русе, но и в областите Велико Търново и Стара Загора.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 13
    7
    Русенец
    Областна администрация Русе пише глупости на търкалета! Шофьора бил карал с превишена скорост - със 100 или 150 км е минал? Моста от БГ страна е тотал щета - често минавам по него, пълна разруха е, ръждив, целия път на дупки и неравности, тротоарите са заринати с боклуци - безхаберие на N та степен ! Добре, че руснаците ни го построиха - ние не можем даже да го боядисаме !
  • 9
    6
    ...
    Добре че не е лумнала тази нафта, че и моста щеше да приключи. Ама когато от Българската страна съоръжението мяза на ГЪЗ, така ще бъде. Падне ли моста катастрофата ще е тотална. На Видин опашките от коли и камиони ще надхвърлят 50км. и ойропата ще го духа, защото една стока ще чака 5-6 дни само за да премине.
  • 6
    5
    дрън-дрън
    Глупости на търкалета. Бил карал с превишена скорост! Колко превишена - 150- 200 км?! Нали преди дни правихте някакво ремонтче на нещо си по моста, който не е ремонтиран по демократично време. Като му гледам ръждясалите парапети, та поне да го бяхте боядисали. Поне боята щеше да държи железата.
  • 8
    4
    Ф16
    Да бе виновни са ,колко да е карал не повече с 300-350.Аз мисля ,че е виновен някой астероид минавайки покрай земята от неговата гравитация се е отлепил и астероида го е привлякъл .....май са виновни майка ви и баща ви,че ви е събрал с лъжица от пода а не ви е оставил там
  • 9
    3
    БАЙ ТОШО
    ПП$ДБ НАЗНАЧИХА ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ И ЗАМЕСТНИКЪТ МУ - НЕЗАБАВНИ ОСТАВКИ - ПОРАДИ ЛИПСА НА КОНТРОЛ НА МОСТОВОТО СЪОРЪЖЕНИЕ!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари