Вода потече от стена на кръговото в Русе

2
Нови строителни дефекти се появиха по стените кръгово кръстовище
Нови строителни дефекти се появиха по стените кръгово кръстовище Видео: Кис 13

Нови строителни дефекти се появиха по една от подпорните стени на обновеното в края на миналата година кръгово кръстовище в Русе.

Граждани сигнализираха, че са забелязали как по време на дъжд от малки дупчици се стича вода. Прави впечатление, че там за разлика от други места няма поставени каналчета за отводняване.

Според русенци, най-вероятно дъждовната вода прониква от фуги и цепнатини, процежда през стената и избива през шупли в бетона.

Точно над чучурчетата пък през февруари пропадна участък от тротоара. Въпреки че беше извършен спешен ремонт от фирмата изпълнител, два месеца по-късно изглежда мястото отново пропада, тъй като е започнала да се събира вода на пътното платно. Дори без да са специалисти, русенци смятат, че избиването на вода от стената е в резултат на некачествено строителство.

След запитване от КИС 13 на 24 март към Общината за становище по проблема, ни уведомиха, че въпросът е бил препратен за отговор към заместник-кмета по устройство на територията Димитър Наков. С изключение на предходната седмица, когато е бил в отпуска, през останалите дни беше търсен по телефона всеки ден, но не успяхме да се свържем с него. Включително и днес той или не си вдигаше телефона или прекъсваше обаждането.

Тъй като за нас като медия е важно мнението на общината, ще продължим да търсим и тяхното становище.

Припомняме, че това е поредният дефект по подпорните стени на подлезите на кръговото кръстовище. По една от тях дори се появи пукнатина с 3 сантиметрово разместване. През март пък пропадна и градинката откъм площад "Оборище". Тогава от Общината изпратиха комисия, която не установи компрометиране на подземната инфраструктура. Теренът ще бъде насипан и затревен.

Тъй като обектът е в 5-годишен гаранционен период, всички дефекти ще бъдат отстранени от фирмата изпълнител за тяхна сметка. 

Източник: КИС 13
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари