Внимание шофьори! Камерите вече ще засичат средната скорост на пътя

1
Новата техника вече е монтирана на магистрала “Люлин“
Новата техника вече е монтирана на магистрала “Люлин“

Камери ще засичат средната скорост на пътя и така няма да позволяват да се кара със  скорост по-висока от допустимата в участъците, където няма мобилни устройства. Това съобщи шефът на Агенция “Пътна инфрастуктура“ Лазар Лазаров по време на конференция за пътната безопасност, на която присъства и министърът на регионалното развитие и благоустройство Лиляна Павлова.

Новите рамки с камери ще засичат в колко часа сме преминали през дадения пункт, а на следващия пункт ще се изчислява каква е била средната ни скорост и за колко време сме взели разстоянието. “Така вече шофьорите няма да намаляват скоростта само преди видео наблюдението и след това отново да я увеличават“, обясни Лазаров. В момента, в който камерите от втория пункт засекат, че водачите са взели разстоянието по-бързо, отколкото е възможно с определената скорост ще им бъдат изпращани административни наказания.

В момента техниката се тества на тунелите по магистралаЛюлин“, а скоро камерите за средна скорост ще бъдат монтирани  и по всички магистрали в страната. Проектът ще се осъществи със съдействието на националната и пътната полиция.

Източник: Канал 3
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари