Внимание! Нагъл шофьор!

1

Да паркират точно пред вратата на входа на жилищния блок, в който живеят, на тротоара или направо в градинката или детската площадка, през последните години се превърна в честа практика на голям брой шофьори.

Социалните мрежи изобилстват от снимки на подобни нарушения. Сипят се пиперливи коментари и находчиви предложения за саморазправа. Не липсват и мъдри заключения на нежни души възмутени от агресивните мнения.

Но това съвсем не решава проблема.

Истината е, че почти няма човек, който поне веднъж да не е опитал някои упражнения от йога, за да се промъкне покрай спрелия на сантиметри от стената на някоя сграда автомобил. Или да не е изпробвал максимума на разкрача си, за да подмине някак си паркираното возило на тротоара.

Ако в него пък е и самият шофьор, при опита да му се направи забележка, имате шанса да обмените или обогатите речника си с цветисти реплики и многообещаващи поздрави към женската половина на семейството ви.

Сигурно е нужен  екип от психолози, които да разгадаят неясната причина, поради която някой почти паркира във входа на кооперацията автомобила си. Макар и  причината да е неясна и плод на изследване и анализ, най-вече от страна на кварталните зевзеци, диагнозата е известна на всички:

Внимание! Нагъл шофьор!

Конкретния случай за който алармират русенци се отнася до неправилно паркирал автомобил пред блок 8 на квартал "Дружба" 3. Както е видно от снимките този абсолютен безхаберник, който изглежда смята, че всички трябват да се съобразяват с него.

Спрял си човека, както се казва "напреко", хем да му е близичко и от вратата веднага да скокне зад волана, хем да му е под око. Да не би някой апаш да му я свие, докато той блажено спи.

Какво толкова?

Майки с детски колички, старци, инвалиди, кола на спешна помощ -  да се справят, както могат.

Възмущението расте и от мудността на алармираните инстанции. С това расте и чувството за безнаказаност на нарушителите.

Всички очакваме с трепет  Община Русе да открие най-сетне онзи начин или онази мярка, която приложена да даде добри резултати.

Предложения и идеи от страна на русенци имам много. Само някой трябва да се вслуша в тях.

Източник: Dunavmost.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Ако след петдесет не си харесвате живота, то сипете си още петдесет!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари