Внесоха нови доказателства срещу Атанас Бобоков

1
Апелативният специализиран наказателен съд даде ход на делото по мярката за неотклонение на обвиняемия
Апелативният специализиран наказателен съд даде ход на делото по мярката за неотклонение на обвиняемия Снимка: Икономика-Александър Нишков

Специализираната прокуратура внесе цял том с нови доказателства срещу единия от обвиняемите русенски бизнесмени братя Бобокови - Атанас Бобоков, пише Монитор.

Апелативният специализиран наказателен съд даде ход на делото по мярката за неотклонение на обвиняемия. Атанас Бобоков настоява да бъде пуснат от следствения арест.

Обяви, че имал проблем с краката и иска да се лекува. В началото на юни той бе оставен за постоянно в ареста заради схемата с внос на боклук от Италия у нас.

Държавното обвинение тогава обяви, че има достатъчно доказателства, че Бобоков, бившият зам.-министър на околната среда и водите Красимир Живков, ексшефът на плевенската РИОСВ Габриел Савов заедно с бизнесмените Николай Миховски и Айгюн Еминов са участвали в организирана престъпна група.

Те са разследвани по подозрения, че са депонирали опасни оловни отпадъци от фирмата "Монбат Рисайклинг" на няколко места из страната, знаейки, че няма как да ги обезвредят.

Другият от братята Бобокови – Пламен е с мярката парична гаранция от 1 млн. лева и е обвиняем по дело за търговия с влияние и престъпен сговор с президентския секретар Пламен Узунов. По това дело той е с наложена гаранция от 20 000 лева.

Пламен Бобоков също е обвиняем и за участие в престъпна група заедно с брат си Атанас, Красимир Живков и още четирима души.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари