Решават дали да пуснат от ареста Атанас Бобоков

0
В началото на юни той остана за постоянно в ареста заради схемата с вносния боклук у нас
В началото на юни той остана за постоянно в ареста заради схемата с вносния боклук у нас Снимка: БГНЕС

Апелативният специализиран наказателен съд ще гледа мярката за неотклонение на единия от братята Бобокови – Атанас, припомня Дарик.

В началото на юни той остана за постоянно в ареста заради схемата с вносния боклук у нас. Държавното обвинение тогава обяви, че има достатъчно доказателства, че Бобоков, бившият зам.-министър на околната среда Красимир Живков, ексшефът на плевенската РИОСВ Габриел Савов заедно с бизнесмените Николай Миховски и Айгюн Еминов са участвали в организирана престъпна група.

Те са разследвани по позодрения, че са депонирали опасни оловни отпадъци от фирмата "Монбат Рисайклинг" на няколко места из страната, знаейки, че няма как да ги обезвредят.

Другият от братята Бобокови – Пламен е с мярката парична гаранция от 1 млн. лева и е обвиняем по дело за търговия с влияние и престъпен сговор с президентския секретар Пламен Узунов. По това дело той е с наложена гаранция от 20 000 лева. Пламен Бобоков също е обвиняем и за участие в престъпна група заедно с брат си Атанас, Красимир Живков и още четирима души.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари