Внасят въпросите от референдума в парламента

0
Парламентарната група на „БСП лява България“ ще внесе предложение за промени в Изборния кодекс по трите въпроса на референдума
Парламентарната група на „БСП лява България“ ще внесе предложение за промени в Изборния кодекс по трите въпроса на референдума Снимка: БГНЕС

Парламентарната група на „БСП лява България“ ще внесе предложение за промени в Изборния кодекс по трите въпроса на референдума.

Това обяви пред журналисти лидерът на социалистическата партия Корнелия Нинова, във връзка с резултатите от проведения национален референдум, цитирана от Труд.

Смятам, че всички трябва да се вслушаме в това, което казаха 3,5 млн. българи. Най-простичко преведено те ни казаха: „Искаме да работите повече, да харчите по-малко от нашите пари и да работите в интерес на народа, а не за собственото си обогатяване“. Абсолютно споделяме това мнение на народа си“, заяви Нинова.

Не се чу гласът на народа, че трябва да работим. Отново сме във ваканация по време, когато трябваше да гледаме бюджета – най-важният закон, който отговоря на много от въпросите“, каза тя и подчерта, че противоречието е при колегите й от ГЕРБ.

Попитана дали ще подкрепи мажоритарния избор на депутатите в два тура, тя припомни, че от БСП са правили предложение за мажоритарни избори. „Това на нас не ни е чужда идея, но конкретно в какво съотношение ще го поднесем, когато сме готови със специалния законопроект“, каза Нинова.

По отношение на субсидията, Нинова заяви, че ще бъдат конкретни в предложенията си с колко да се случи. „Какъвто и да е рискът, в момента е важен вотът на хората. Те се произнесоха, или ги чуваме, или това е предпоследният сигнал към нас. Следващият ще е фатален. Не бива в момента да мислим за партийния си интерес и коя партия ще влезе и коя не. Това, което народът каза е изключително важно“, коментира лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Източник: Труд
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, синът ми глътна 1 лев, ще умре ли?
- Глупости, колко депутати се нагълтаха с милиони, даже разстройство нямат!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари