Внасяме работна ръка от Индия

0
България не може да пребори проблема с недостига на квалифицирана работна сила от години, особено в сектори като строителството и туризма
България не може да пребори проблема с недостига на квалифицирана работна сила от години, особено в сектори като строителството и туризма Видео: NOVA

Това става възможно след подписване на Споразумение за партньорство за миграция и мобилност

България не може да пребори проблема с недостига на квалифицирана работна сила от години, особено в сектори като строителството, туризма, фармацевтичната промишленост, транспорта и логистиката. От Търговско-промишлената палата гледат на партньорството с Индия като на добра възможност, която ще бъде осигурена с подписването на споразумение за партньорство за миграция и мобилност, информира NOVA.

Документът трябва да регламентира улеснен достъп до българския трудов пазар. Перспективите пред това сътрудничество ще бъдат тема на дискусия, организирана съвместно с Индийско-българската бизнес камара.

От Българската търговско-промишлена палата уточняват, че до 2025 година Индия ще разполага с една пета от световното население в трудоспособна възраст. Това ще превърне страната в най-големия доставчик на квалифицирана работна сила в света.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    18
    бах ти глупаците
    Нали се усетихте, че аз съм третополовия крастав джендър Путин Хуйло дето пиша тук от поне 10 ника, че иначе ДеБелян ПеПеевски няма да ми даде надницата ? Надявам се да се уредя с някой загорял индиец, че нешо напоследък дори афганците не ме искат, много съм смърдял!
  • 0
    17
    Сметалото
    Внасяме индиец. И започваме да смятаме. 500 лева наем за нещо поносимо, в никакъв случай луксозно. Ток, топла вода, отопление, охлаждане - нещо към 120 месечно /икономично/. Храна, без да се глезим - 500 лева. Обувки, дрехи, битови препарати и др. - 50 лева. Зъболекар - 100 кинта не ни мърдат месечно. Културни и др. развлечения - 100 лева. Интернет, ТВ, телефон - 60 лева. Нещо само до тук стигнахме до към 1500 лева НЕТО !!! При, подчертавам, мизерно съществуване. Не смятам транспорт, купуване на книга, кафенце-две дневно, било по биричка с колеги и т.н. Ама за да си биеш ти камшика на хиляди километри нали трябва да има нещо за семейството ти да изпращаш в Индия! Простете, колко ще им плащате?
  • 2
    16
    До 12
    На това му се вика коментар.Тълкованията ви дават яснота за много неща.Благодаря.
  • 1
    15
    88
    Ние индианци си имаме!
  • 9
    14
    русенец
    И защо ще внасяме? Защото бизнесът и държавата ни изгониха всичко читаво ли? Трябва да внесем държавни служители и бизнесмени!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама си говорят:
- Значи, врачка ти предсказа, че жена ти ще те напусне?
- Не точно, но каза че ми предстои прекрасен живот!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари