ВМЗ - Сопот: Частни фирми са приоритизирани пред "Кинтекс" при управлението на Никола Стоянов

0
Повод за това станаха твърдения от страна на бившия директор на „Кинтекс“ Александър Михайлов
Повод за това станаха твърдения от страна на бившия директор на „Кинтекс“ Александър Михайлов Снимка: Министерство на икономиката

Повод за това станаха твърдения от страна на бившия директор на „Кинтекс“ Александър Михайлов

От ВМЗ "Сопот" обявиха, че договорът с държавния оръжеен търговец „Кинтекс“ е нарушен за сметка на частни фирми, когато председател на борда на ВМЗ е бил сегашният служебен министър на икономиката Никола Стоянов.

Повод за това станаха твърдения от страна на бившия директор на „КинтексАлександър Михайлов, че ръководството на ВМЗ-Сопот е създало предпоставки за неизпълнение на договор с „Кинтекс“ „за сметка на приоритизирането на частни фирми и по този начин не е защитило държавния интерес“, информира БНТ.

Ето и отговора на ВМЗ-Сопот:

"В периода от 24.04.2022 г. до 03.06.2022 г. ВМЗ-Сопот е предоставил на частна фирма 20 000 изделия, предназначени по договора с държавната „Кинтекс“. Този факт е създал реални предпоставки за неизпълнение на договора с „Кинтекс“ и заплаха от изплащането на огромни неустойки. Държавният интерес не е защитен от тогавашното ръководство. „ВМЗ“ ЕАД в същия този период – от 24.04.2022 г. до 03.06.2022 г., се ръководи от Никола Стоянов – тогава председател на Съвета на директорите и днес – служебен министър на икономиката и индустрията.

С назначаването на новия борд във ВМЗ и изпълнителен директор Иван Иванов от тогавашния министър на икономиката и индустрията Корнелия Нинова - от средата на юни 2022 г. започва активна работа по изпълнението на договора с „Кинтекс“.

Нещо повече – изпълнителният директор Иван Иванов кани във ВМЗ двамата изпълнителни директори на „Кинтекс“ Александър Павлов и Валери Гроздев на място да видят произведените изделия и това, че по договора се работи. Направени са необходимите разчети за производството и доставката, и към днешна дата са взети всички мерки договорът да бъде изпълнен своевременно, въпреки, че старото ръководство с председател на Съвета на директорите – служебният министър на икономиката и индустрията Никола Стоянов, е създало предпоставки за неизпълнение на договора.

Съзнаваме, че изнасянето по този начин на информации, свързани с военното производство, не прави нищо друго, освен да вреди на този бизнес – затова уверяваме заинтересованите страни, че към този момент няма услови за неизпълнение на договора."

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари