"Кинтекс" обяви иск срещу бившия си директор за вреди от близо милион лева

0
Александър Михайлов е заплатил с посочената сума два пъти за една и съща дейност според МИИ
Александър Михайлов е заплатил с посочената сума два пъти за една и съща дейност според МИИ Снимка: БГНЕС

Александър Михайлов е заплатил с посочената сума два пъти за една и съща дейност според МИИ

Държавното дружество "Кинтекс" е внесло иск срещу бившия изпълнителен директор Александър Михайлов за причинени вреди за стойност 920 721,12 лв.

Като член на Съвета на директорите и изпълнителен директор Михайлов е заплатил с посочената сума два пъти за една и съща дейност, посочват от Министерството на икономиката и индустрията (МИИ).

Александър Михайлов беше начело на "Кинтекс" от края на октомври 2021 г. до май 2022 г., когато беше отстранен от поста, припомнят от МИИ. 

"През юни ръководството на Държавната консолидационна компания сезира прокуратурата за щети, причинени на "Кинтекс" от уволнения директор. Тогава новото ръководство на дружеството направи ревизия на всички договори, сключени от него. Установено беше, че без решение на Съвета на директорите и без разрешение от Държавната консолидационна компания, Михайлов е сключил договор и е изплатил сумата на посредник за услуга, за която фирмата вече е имала същия сключен договор", се казва още в съобщението на икономическото министерство, ръководено от Корнелия Нинова.

В отговор на тези твърдения в позиция до медиите Михайлов посочва, че вицепремиерът Нинова се опитва да реабилитира офшорната фирма, източила от "Кинтекс" 10 милиона лева, като твърди, че договорът ѝ не е прекратен и е дублиран.

"Сигурно вече съм рекордьор, защото по разпореждане на Нинова подопечните ѝ дружества за четвърти път съобщават на медиите, че ме дават на съд", пише Михайлов и продължава: "Формалните причини са сходни, но истинската  - защото си позволих да кажа много неудобни факти за министър Нинова и безобразията, които прави в системата на Министерството на икономиката.

Явно я е заболяло, че миналата седмица разказах пред медиите как се крие от правосъдието по делата, които водя срещу нея.

Днес тя отвръща на удара. Докато обаче аз действам като гражданин, тя има зад себе си цялата държавна машина, а целта - да ме дискредитира и да покаже на всички, дръзнали да тръгнат срещу нея, какво ще им се случи".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари