Бившият шеф на ”Кинтекс”: Корнелия Нинова ползва Прокуратурата като бухалка за неудобни

0
Преди бях аз, защото казах истината за българското оръжие за Украйна, сега е министърът, защото „детронира“ нейни партийни послушници
Преди бях аз, защото казах истината за българското оръжие за Украйна, сега е министърът, защото „детронира“ нейни партийни послушници Снимка: БГНЕС

Гледам и не мога да повярвам до къде докара Корнелия Нинова военно-промишления ни комплекс.

Назначеният от Нинова шеф на ВМЗ Сопот дава на прокурор ресорния си министър?! Най-вероятно по нейна команда или просто личен реваншизъм - защото е освободен от него. Замисля ли се някой, че 2 месеца директорът на завода не установи нищо нередно докато Стоянов не стана министър? Сега пак си правят PR по нейната схема – омаскаряване без детайли, защото щяло да има разследване.

Не адвокатствам на никого, само задавам логични въпроси. Защо сега? И срещу мен се действаше по същия начин. Нинова ползва Прокуратурата като бухалка за неудобни: преди бях аз, защото казах истината за българското оръжие за Украйна, сега е министърът, защото „детронира“ нейни партийни послушници.

Въобще подходът на Председателя на БСП е „След мен и потоп!”. Ако тя утре се обади на нейните хора и каже взривете завода, те палят фитила.

Сега ще се обърна към човека, който осмисля цялото понятие за “стар партиен другар”.

Уважаеми г-н Иван Иванов (освободеният директор на ВМЗ Сопот),

Гледах Ви вчера (понеделник) сутринта по БТВ. Изумен съм как се хвалехте за постигнатите резултати в завода. Може би Ви е убегнало, но Вие бяхте начело на ВМЗ за общо дни.

Всички в бранша знаем колко отнема да се сключи и изпълни един договор. Но за Вас, като на външен и изцяло неразбиращ процесите в сектора, ще Ви го кажа максимално опростено:

Само преговорите по договорните клаузи отнемат 1-2 седмици, да не говорим за технологично необходимото време за изработка на отделните компоненти, тяхното индивидуално тестване, последващо асемблиране и стационарни и динамични изпитания на крайния продукт.

Тоест за 51 дни като свършено от Вас можете да отчетете в колко часа сте отивал на работа и в колко сте си тръгвал.

ВМЗ не е плод-зеленчук, който всяка сутрин зарежда от борсата и в края на работния ден претегля останалия зарзават и брои парите в касата, за да види печалбата за деня.

Не си приписвайте резултатите на ВМЗ – нагло е! Те са на работниците, може би частично на бившето ръководство и най-малко Ваша заслуга.

Относно договора на Кинтекс, за който съобщих и Вие гузно взехте да се оправдавате, така и не казвате същината. Питам Ви къде са тези количества, които трябва да са произведени по Ваше време? Ще Ви го сметна: За 51 работни дни по 400 броя на ден общо над 20 000 изделия?

Този производствен капацитет на дневна база ми каза инж. Гецов, когато възлагах поръчката, а той (за разлика от Вас) е специалист с 27 годни стаж във ВМЗ, преминал през всички нива на професионалното развитие в завода, за да достигне до поста на директор и накрая Вашата „икона“ Корнелия Нинова го уволни без мотиви.

На коя частна фирма дадохте стоката и защо позволихте това пререждане?

Обществото знае отговора, не си правете труда да увъртате.

Явно знаете поговорката за управника, който заварил на бюрото 2 писма от предшественика си: в първото пишело: „Когато се издъниш, обвини за всичко мен – предишния“, а във второто било написано „Сядай и на свои ред пиши 2 писма“.

Е, след като изпълнихте инструкцията на първото писмо, вече е време и Вие да напишете Вашите 2 писма…

Бившият шеф на "Кинтекс" Александър Михайлов

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    1
    Под Слънцето нищо ново ...
    "Белите якички" - мафията, която управлява ...
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари