ВМРО - Русе: Спирането на поръчката за магистралата Русе - Велико Търново е предателство

7
Патриотите излязоха с официална позиция след като премиерът Кирил Петков намекна за задкулисие в поръчката за магистралата
Патриотите излязоха с официална позиция след като премиерът Кирил Петков намекна за задкулисие в поръчката за магистралата Снимка: БГНЕС

Патриотите излязоха с официална позиция след като премиерът Кирил Петков намекна за задкулисие в поръчката за магистралата

Спирането на готовата процедура за изграждане на първите два лота на магистралата Русе - Велико Търново, десетилетия чакана от русенци, е предателство към надеждите и доверието на избирателите, заявяват в своя позиция от Областното ръководство на ВМРО - Русе.

Публикуваме пълния ѝ текст без редакторска намеса:

Изявлението на министър-председателя в оставка Кирил Петков в подкрепа на това решение подчертава пълното и непростимо неглижиране на проблемите в този рисков пътен участък. Пределно ясно е, че направените заявки за изграждане на нови мостове и тунели за облекчаване на трафика няма да бъдат реализирани. На този фон спирането на вече готова процедура за разрешаване на дългогодишните проблеми по това трасе оставя открита вероятността пътните инциденти с човешки жертви в този участък да продължават. Изграждането на магистралата е и залог за икономическото развитие на целия регион. Без нея, а и другите възлови инфраструктурни обекти, Северна България ще продължи изоставането си спрямо Южна, а хората ще продължат да бягат в търсене на работа и по-добър живот.

ВМРО - Русе призовава народните представители от „Продължаваме промяната“, избраните от 19 МИР – Русе Димитър Недялков, Калин Иванов и Рена Стефанова, които също сочеха като приоритет изграждането на този обект, да изберат дали да са верни на обещанията си към русенци или на неадекватния си партиен лидер. Ако е първото, призоваваме ги да напуснат парламентарната група в знак на солидарност с възмущението на нашите съграждани.

Партии има много, Русе е един!

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    8
    Гост
    На всяка крачка ли ще я спират тази процедура? Май ще има магистрала чак към 2120. Да не се надяваме май. А какви разходи има по всяко едно възпрепятстване и кой ги плаща?
  • 12
    7
    colibri
    За мен декларацията на ВМРО е безмислена. Те бяха част от управлението, заедно с ГЕРБ и тогава за тях приоритетите бяха други- издаване на лични документи на голям брой северни македонци/знаем за скандала с подкупите/, магистрала "Струма" ... Сега наближават избори и всички се сетиха, че нещата не вървят ...
  • 18
    6
    Гошо куче лошо
    Трябва русенци да осъдим държавата за пропуснати икономически ползи и с оглед на престъпното си бездействие (държавата) да се разгледа като съучастник по редица пътно транспортни произшествия. С получените средства да се изгради необходимата за региона инфраструктура и да се овъзмездят пострадалите при пътните инциденти. Технически държавата само взема от региона и дава много малко. София не е България!
  • 21
    5
    младен иванов
    ВМРО,ако не ме лъже паметта,вие бяхте коалиционен партньор на ГЕРБ в управлението на България.Какво направихте тогава,Русе да има магистрала????Едно нищо.Борисов лъжеше най безочливо навремето,че 2015 магистралата до Русе ще е факт.Сега сме 2022 и нито магистрала,нито скоростен път.
  • 13
    4
    Лицемерие без граници
    ВМРО, бяха в управлението на държавата, като съучастници в герберското правителство! И нищо не направиха за Русе. Не построиха и 1 мм магистрала. Да си припомним, че техният местен вожд, Иво, се кандидатираше за народен представител от Варна.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари