ВМРО-Русе пита за сметоизвозването в Русенско

0
Галин Григоров – общински съветник от ВМРО е подготвил питане до кмета Пламен Стоилов относно проблемите със "сметоизвозването" в община Русе.
Галин Григоров – общински съветник от ВМРО е подготвил питане до кмета Пламен Стоилов относно проблемите със "сметоизвозването" в община Русе.

Галин Григоров – общински съветник от ВМРО е подготвил питане до кмета Пламен Стоилов относно проблемите със "сметоизвозването" в община Русе.

"Питането ми е продиктувано от съществуващите сериозни проблеми, споделени от жители на селата Червена вода, Басарбово и др. селища в Община Русе относно създадена кризисна ситуация с не своевременното почистване и прибиране на битовите отпадъци, по време на новогодишните празници, отнасящо се за периода от 19.12.2014г. до 11.01.2015г. С изключение на централните, по всички странични улици контейнерите преливат, създавайки предпоставка за разнасянето на епидемии. Същите не са извозвани почти месец, което е недопустимо!  

Каква организация е създала общинска администрация, за да гарантира необходимото качество на услугата "сметоизвозване", което дължим на гражданите в малките населени места на общината?

Извършени ли са проверки от  страна на общинска администрация за начина, и графика по който се извършва сметопочистването и сметоизвозването и има ли констатирани нарушения?

Ако има такива, какви санкции ще бъдат приложени спрямо фирмите отговарящи за това?

Каква компенсация ще получат гражданите, които съвестно плащат такса смет, а за такъв дълъг период са оставени без адекватна услуга?

Настоящото питане е съгласно чл. 104 от ПОДОбСНКВОА и моля на него да ми бъде отговорено както писмено, така и устно на предстоящото заседание на ОБС-Русе."

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари