Общински съветник от ВМРО пита кмета за некачествени плочки по "Борисова"

0
След ремонта част от тротоарните плочки са разместени, а на места са силно компрометирани
След ремонта част от тротоарните плочки са разместени, а на места са силно компрометирани Снимка: Dunavmost, архив

Общинският съветник от ВМРО Асен Даскалов е изпратил запитване до Община Русе за некачествено извършен ремонт на тротоарни пространства по улица "Борисова"

Ето какво пише Даскалов: 

"Преди 3 - 4 години бяха изцяло подменени тротоарните плочки по ул. „Борисова“ в гр. Русе в участъка от кръстовищата на посочената улица с ул. „Панайот Хитов“ и ул. „Хан Крум“ от едната страна, съответно с ул. „Рила“ и ул. „Константин Иречек“ от отсрещната страна.

Граждани ме сигнализираха, че част от тротоарните плочки са разместени, а на места са силно компрометирани. Особено лошо е състоянието пред сградите на бившето Музикално училище и Професионална гимназия по икономика и управление „Елиас Канети“, както и пред ресторант „Сан Марино“.

Описаното състояние на тротоарните плочки създава опасност от злополуки, включително на стотиците ученици, които всеки ден отиват до горепосоченото училище.

Предвид гореизложеното моля, за Вашите отговори на следните въпроси:

1. Кога точно са извършени строително-ремонтните дейности, свързани с подмяна на тротоарните плочки в участъка от кръстовищата на посочената улица с ул. „Панайот Хитов“ и ул. „Хан Крум“ от едната страна, съответно с ул. „Рила“ и ул. „Константин Иречек“ от отсрещната страна, кой е изпълнителят и на каква стойност са извършените ремонтни дейности?

2. Изтекъл ли е гаранционният срок на извършените строително-ремонтни дейности? Ако не е изтекъл – поканен ли е изпълнителят да отстрани дефектите?

3. В случай, че гаранционният срок е изтекъл – предвиждате ли извършването на ремонтни дейности на горепосочените тротоарни плочки?"

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Да пусна ли телевизора, да чуем новините?
- Пусни го! От терасата го пусни!

Харесай Дунавмост във Фейсбук